Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  122 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Pentru că are multe rate, Leon Cloșcă a cerut să fie lăsat acasă pentru a-și susține financiar familia

02/02/2015 16:22:17 Raluca NECHITI  
Patru credite a contractat familia Cloșcă, însumând rate lunare de 3.000 de lei. După arestarea fostului șef al poliției Năsăud, soția acestuia, Floarea, a rămas să plătească ratele la bancă însă acestea sunt cât salariul ei. Pentru prima dată de când a fost arestat, Cloșcă a invocat situația financiară grea și a cerut arest la domiciliu.

În 2008, Leon și Floarea Cloșcă au contractat pe o perioadă de 35 de ani un credit de 45.000 de franci elvețieni. Probabil banii au fost folosiți pentru cumpărarea unui teren de 7000 mp în Dumitra, cei doi soți având două case de locuit în Salva (una moștenită în 1990 și una construită în 2005).

Anul 2014 a început în forță pentru cei doi soți care în mai puțin de 6 luni au contractat alte trei credite de la BCR Năsăud în valoare totală de 258.900 lei. Cu banii luați de la bancă au cumpărat o casă de locuit în Ilva Mică după ce Leon Cloșcă a moștenit și un teren în aceeași localitate și au achitat un alt credit, mai vechi.

După ce a demisionat din poliție situația financiară a lui Leon Cloșcă a devenit din ce în ce mai grea, la ultimul termen de judecată, când procurorii DNA au cerut prelungirea arestării celor trei foști șefi ai IPJ, apărătorul lui Leon Cloșcă, av. Iordăchescu Eugen a depus la dosarul cauzei o serie de acte în (graficele de rambursare a creditelor bancare contractate de familia acestuia) și a prezentat situaţia financiară dificilă a acestuia.

Ratele au fost plătite de soția acestuia, Floarea Cloșcă, care este angajată ca și grefier la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud și, conform declarației sale de avere depusă în 2014, a câștigat un venit anual de 31.742 lei, adică 2.645 lei lunar.

"Apărătorul inculpatului Cloşcă Leon Anton solicită judecătorului (...) respingerea propunerii de prelungire a măsurii arestării preventive formulată în cauză, ca fiind neîntemeiată. (…) Din analiza probatoriului rezultă că inculpatul a dat o declaraţie lămuritoare în baza căreia se pot înlătura toate acuzaţiile aduse, semnificaţia juridică găsindu-se în sensul adoptat de către apărare, astfel că, nu se impune prelungirea măsurii arestării preventive” se arată în încheierea penală nr. 28/C/2015 din 20.01.2015. Avocatul lui Cloșcă a cerut instanței „să dispună înlocuirea măsurii arestării preventive cu o altă măsură preventivă şi anume cu cea a arestului la domiciliu, dându-i-se posibilitatea inculpatului să asigure existenţa familiei sale care trece printr-o perioadă mai grea”.

„Inculpatul Cloşcă Leon Anton, având ultimul cuvânt, arată că, din anul 2001 a devenit poliţist, având onoare şi demnitate, iar până azi nu a avut un argument de ordin social sau familial, însă, la acest termen este nevoit să facă acest lucru, întrucât, dacă era vorba despre un argument financiar, probabil se descurcau" se mai arată în sentința dată de judecătorii de la Tribunalul Cluj-Napoca.

Cu toate acestea, judecătorii nu s-au lăsat impresionați de probemele finaciare ale fostului polițist și au decis prelungirea cu încă 30 de zile a arestului preventiv.

Fostul șef al Poliției Năsăud este cercetat pentru "săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată (24 acte materiale) şi efectuarea de operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată”.

Reamitim că procurorii DNA îl acuză pe Leon Anton Cloşcă de comiterea, în perioada iunie-noiembrie 2014, a 4 cazuri de participare la falsificarea actelor de constatare şi raportare a unor accidente rutiere (din care au rezultat victime omeneşti, decedaţi şi răniţi); 13 cazuri de intervenţii şi imixtiuni abuzive în activitatea unor poliţişti subordonaţi, pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu, în sensul de a nu constata şi a nu sancţiona contravenţii săvârşite la regimul circulaţiei rutiere sau al transportului rutier de mărfuri; 1 caz de asigurare a protecţiei faţă de un conducător auto care transporta mărfuri pe drumurile publice, fără îndeplinirea condiţiilor legale de transport, în sensul permiterii deplasării în condiţii ilicite şi în sensul asigurării că va interveni în orice moment, pentru a nu fi luate măsurile legale, în cazul în care respectivul conducător auto ar fi fost oprit pentru control în trafic; 1 caz de intervenţie abuzivă asupra unui poliţist subordonat, în sensul determinării acestuia să sancţioneze contravenţional o persoană nevinovată (pentru abateri la legislaţia electorală); 1 caz de participare la ascunderea unui accident rutier săvârşit de un şef de post, în care a fost vătămată o minoră de 8 ani, care a suferit mai multe fracturi în zona capului şi a feţei, nefiind întocmite acte de constatare, sesizare sau raportare cu privire la respectivul accident rutier; 1 caz de intervenţie abuzivă, în sensul determinării unor poliţişti aflaţi în subordine să interzică prezenţa unor comercianţi într-o zonă publică, în care aceştia aveau dreptul legal să se afle, intervenţia fiind efectuată la solicitarea unui om de afaceri aflat în legături strânse cu inculpatul; 1 caz de intervenţie abuzivă, prin folosirea influenţei, asupra altui poliţist, în vederea reducerii perioadei de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule; 1 caz de primire a unor cantităţi de material lemnos, cu acte false de provenienţă; 1 caz de intervenţie şi imixtiune abuzivă în activitatea unor poliţişti subordonaţi, pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu, în sensul de a nu constata, de a nu sesiza şi de a nu cerceta infracţiuni săvârşite la regimul circulaţiei rutiere precum şi pentru faptul că, ar fi organizat şi condus efectiv activitatea unei păstrăvării, a comercializat cantităţi însemnate de peşte, a cumpărat şi a vândut, în mod repetat produse piscicole (furaj pentru păstrăv, medicamente piscicole) s-a ocupat de emiterea/primirea facturilor şi de încasarea contravalorii acestora.

Chiar dacă Leon Cloșcă nu mai este polițist, judecătorii spun că atât el cât și foștii săi șefi sunt cercetaţi pentru comiterea unor infracţiuni de corupţie pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, respectiv de la 2 ani şi 8 luni închisoare la 9 ani şi 4 luni închisoare şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică (în cazul infracţiunii de abuz în serviciu de care este acuzat fiecare inculpat) şi respectiv de la unu la 5 ani închisoare (infracţiunea de efectuare de operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite de care este acuzat inculpatul Cloşcă).

Astfel, „privarea de libertate a inculpaţilor este în continuare necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică, această concluzie rezultând mai întâi din gravitatea deosebită a faptelor imputate acestora, raportat la întreaga activitate infracţională pretins a fi fost desfăşurată de inculpaţi într-un interval de timp de aproximativ 6 luni, stopată doar prin intervenţia organelor de urmărire penală; cu referire specială la numărul mare de acte materiale din cuprinsul infracţiunilor de abuz în serviciu reţinute în sarcina fiecărui inculpat, respectiv exercitarea atribuţiilor de serviciu, inclusiv folosirea prerogativelor conferite de funcţia de conducere deţinută, în scopuri străine celor ale instituţiei pe care o reprezentau, afectând în mod grav activitatea organelor de poliţie din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, în ceea ce priveşte atribuţiile de constatare a contravenţiilor şi/sau infracţiunilor săvârşite în domeniul circulaţiei rutiere şi de transport rutier de mărfuri prin intervenţiile şi imixtiunile abuzive pretins comise asupra subordonaţilor; scopul fiind cel al obţinerii, atât pentru sine, cât şi pentru alţii, de foloase necuvenite, de ordin patrimonial sau nepatrimonial.

În plus, în privinţa inculpatului Cloşcă Leon Anton, pericolul concret rezidă şi din actele de comerţ pretins a fi desfăşurate de acesta, scopul fiind acelaşi; toate aspectele de mai sus reprezintă activităţi incompatibile raportat la obligaţiile profesionale care decurg din legile şi celelalte dispoziţii normative care reglementează activitatea ofiţerilor de poliţie, respectiv Legea 360/2002 privind statutul poliţistului, Legea 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare".

Leon Cloșcă, alături de foștii șefi ai IPJ vor sta după gratii până în 22.02.2015, inclusiv.

8634 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro