A început numărătoarea inversă până la ziua în care din nou românii se vor afla în faţa urnelor de vot. Ce votăm sau nu votăm, de această dată, are o importanţă majoră pentru toţi cetăţenii acestei ţări, pentru România ca stat democratic şi european.
Campania pentru referendumul naţional, în care poporul român îşi va exprima voinţa cu privire la demiterea preşedintelui, se apropie de final şi ziua de 29 iulie 2012 va oferii un verdict al propunerii celor 256 de parlamentari care au cerut sancţionarea lui Traian Băsescu. Modul în care întregul proces de vot se va derula pe parcursul zilei de 29 iulie intră în atribuţiile şi responsabilitatea autorităţilor abilitate, dar şi a fiecărui cetăţean al acestei ţări.
Toate măsurile luate de autorităţi vizează derularea unui proces coerent, corect şi conform legii referendumului. O parte din aceste măsuri au ca obiect depistarea oricăror fraude electorale printre care şi verificarea listelor permanente şi suplimentare pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care au votat de mai multe ori. Conform legii se prevede termenul de 60 de zile de la data referendumului, în care Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente, respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare, Autorităţii Electorale Permanente. Toate listele vor fi verificate, în vederea depistării eventualelor voturi multiple şi vor fi sesizate organele de urmărire penală pentru efectuarea de cercetări şi tragerea la răspundere penală a persoanelor care au votat de mai multe ori.
Votează curat! Votează legal!
Prevederile legii nr.3 din 22 februarie 2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului:
ART. 54 Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului sau fapta persoanei care votează fără a avea drept de vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului constituie infracţiuni! Cetăţenii care încalcă aceste prevederi legale riscă pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
ART. 55 Tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false, introducerea în urna a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 7 ani. Cetăţenii care încalcă aceste prevederi legale riscă pedepse cu închisoarea de la 2 ani la 7 ani.
Decide singur la vot! Nu te lăsa influenţat de promisiuni, bani sau cadouri!
Organizaţia PDL Bistriţa-Năsăud