Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  82 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Patru elevi de la CNLR au învăţat în Creta (Grecia) cum să înţeleagă istoria culturală a lumii

14/10/2015 09:06:02  
Elevii bistriţeni au fost cazaţi în familiile colegilor greci de la gimnaziul Ekto Gymnasio Heraklion, Creta, şi au trăit intens experienţa unui schimb cultural-educaţional. S-a promovat toleranța culturală, diversitatea de păreri și satisfacerea nevoii de cunoaștere, cucerindu-se, astfel, şi înțelepciunea de a înţelege istoria culturală a lumii.

Iulia Mureşan, clasa a XI-a C, CNLR Bistriţa: „Înainte de a începe această călătorie a învățării, profesorii din Grecia ne-au trimis câteva materiale relevante referitoare la activităţile propuse în această reuniune de proiect.

Mai mult decât atât, ne-au fost testate și cunoștințele în materie de arheologie. Cât de mult știți despre civilizația minoică? Ei bine, organizatorii proiectului și-au propus să ne ajute să răspundem mai ușor la această întrebare. În acest sens, am avut parte de un progam dens, constând în vizite la unele dintre cele mai importante situri arheologice din Creta, cum ar fi palatele din Knosos și Phaistos, sau plimbări prin sate tradiționale grecești, unde am gustat din bucătăria autohtonă și am luat parte la workshop-uri pe diverse teme - țesut la război cu lână grecească şi preparat ulei aromatic - care ne-au fost pregătite de către organizatori.

Pe tot parcursul documentării am fost însoțiți de ghizi profesionişti care au ridicat standardul informaţional al locurilor vizitate. Ceea ce a făcut diferența faţă de o simplă excursie, a fost atenția acordată felului în care noi învățăm ceea ce vizităm și cum putem folosi aceste informaţii pentru a aprecia valorile propriei culturi naţionale dar și pe cele universale. Noi credem că am învățat multe lucruri deosebite de la oamenii pe care i-am întâlnit.

Trebuie menționat profesorul și lingvistul Garreth Owens, care este preocupat de descifrarea mesajului inscripționat cu câteva mii de ani în urma pe celebrul disc din Phaistos și care nu s-a sfiit să își arate entuziasmul de a fi înconjurat de elevi din locuri diferite ale lumii, încurajându-ne să colaborăm şi să comunicăm.

Evident că cel mai bine am înțeles scopul acestui schimb de experiență trăind în familiile corespondenților noștri și simțind cu adevărat cum e să trăiești în Grecia.

Lucrurile pe care le poți învăța în urma unor astfel de proiecte sunt greu de învățat altfel, și de aceea ne-am întors în România, înapoi la școală, cu o mare doză de entuziasm pe care vrem să o transmitem mai departe…!

Colegiul Național „Liviu Rebreanu” este coordonatorul proiectului Erasmus+ „UNESCO HERITAGE”, având ca parteneri școli din alte 6 țări europene: Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Croația și Cehia. Delegația din România s-a întors recent din insula Creta, echipa CNLR fiind formată din patru elevi (Iulia Mureşan, Tatiana Zăpârţan, Andreea Cifor, Cristian Mureşan) şi profesorii Dalia Chira şi Constantin Rus.

1725 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro