Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  19 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Până la finalul anului primim cardurile naționale de sănătate! AFLĂ totul despre cum le folosim și ce date conțin

16/09/2014 12:21:44 Andreea BOJOR  
Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud anunță că până la finalul acestui an în județ vor fi împărțite peste 200.000 de carduri naționale de sănătate. Acestea vor putea fi folosite în orice spital, clinică, farmacie sau unitate medicală care are contract cu CAS BN.

Cardurile naționale de sănătate vor fi primite de asigurați acasă, acestea urmând să fie livrate prin poștă. Cardul va putea fi primit pe bază de semnătură, fie de persoana căreia îi este destinat, fie de o rudă apropiată care va îi va putea înmâna cardul. Distribuirea acestor carduri de sănătate va fi făcută până la finalul anului și cei care nu vor fi găsiți acasă pentru a le primi vor trebui să meargă la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a și le ridica.

Potrivit conducerii CAS BN în județul Bistrița-Năsăud se vor cheltui peste 700.000 de lei pentru livrarea cardurilor naționale de sănătate. În total în Bistrița-Năsăud vor fi împărțite 209.000 de carduri naționale de sănătate.

Pe fiecare card va fi trecut numele persoanei căreia îi aparține și CNP-ul acesteia. De asemenea, cardurile vor avea un cip pe care vor fi trecute mai multe date care să fie de folos atunci când persoana care deține cardul are nevoie de ajutor.

Pe card va fi trecut numele medicului de familie al asiguratului și numărul acestuia de telefon. În plus, vor putea fi trecute, opțional, date despre atecedentele medicale ale deținătorului cardului, eventuale boli cronice, grupa sanguină sau chiar dacă asiguratul dorește să fie donator de organe. Tot opțional, asiguratul poate să treacă datele de contact ale unui apropiat care să fie contactat în cazul în care asiguratul pățește ceva grav.

Aceste card-uri vor putea fi folosite în orice unitate medicală, cabinet sau farmacie care are contract cu CAS-ul. De asemenea, vor fi extrem de folositoare și celor care lucrează la Ambulanță sau SMURD care vor afla date despre victimele pe care le tratează doar folosind un cititor de carduri și cardul de sănătate al victimei.

3959 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro