Băuturile produse chiar în inima Bistriței de către Petru Brendea continuă să adune lauri. După ce Cognacul Brendea a obținut argintul la Concursul Internațional de Vinuri, Cesar Filip, unul dintre cei mai importanți degustători și importatori de băuturi din țară, se arată fascinat de pălinca din pere piperate produsă în Bistrița.
Băuturile, produse chiar în centrul istoric al Bistriței de către Petru Brendea au ajuns și pe masa lui Cesar Filip, unul dintre cei mai importanți degustători autorizați, dar și cel mai însemnat importator de cognac și armagnac de lux din țară.
Dacă până acum cel care făcea senzație, alegându-se și cu niște premii la concursurile de profil, era cognacul, de data aceasta Cesar Filip s-a arătat cucerit de pălinca din pere piperate. Acesta a ținut să le povestească și prietenilor săi virtuali despre minunăția domnului Petru Brendea.
„Azi a fost o zi foarte grea pentru mine. Am degustat mai multe distilate. Acum, spre seară, am avut o surpriză plăcută să degust o pălincă de 50 de grade făcută din pere piperate de familia Brendea din Bistrița. Că imi place mie e o treabă, dar ce pot garanta cu mâna pe inimă este că nota originală este aparte. Nu știu dacă cineva în România mai face distilat din pere piperate, dar sunt aproape sigur că în Europa sau chiar în lume nu mai face nimeni. Para piperată, cum a fost ea adusă de coloniștii germani în secolul XIII și cum a evoluat la noi nu cred că mai există nici în sudul Germaniei. Va apărea curând pe piață nu în fiola în care stă moţ pe o sticlă de rom, ci într-un ambalaj pe bază de rafie care se vede și el în poze. Ce mă aștept eu de la prietenii de pe Facebook este să îmi spună cât ar da pe o sticlă de jumătate de litru din această delicatesă pur românească”, precizează, pe pagina sa de Facebook, Cesar Filip.
Povestea băuturilor produse de Petru Brendea o puteți citi AICI.
FOTO: Cesar Filip Facebook