Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  153 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Palatul Copiilor Bistrița - gazda echipei europene Comenius

01/07/2015 08:49:22  
Pentru o săptămână, Palatul Copiilor Bistrița a fost gazda a 5 delegații de profesori din instituții de învățământ din Germania, Spania, Turcia, Polonia și Portugalia. Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului Multilateral Comenius "Combining Europe with a Cultural Rope: let us make a musical" (EU-ROPE), fiind cea de-a șaptea și ultima

Scopul întâlnirii a constat în analiza tuturor etapelor de proiect (structurarea celor 2 ani de activitate), atingerea obiectivelor proiectului, realizarea produselor finale: imnul echipei europene Comenius, logo-ul proiectului internaţional, calendarele celor 2 ani de proiect, cu materiale de la toţi partenerii implicaţi, broşura digitala cuprinzând reţete tradiţionale din cele 6 țări partenere, dicţionarul de cuvinte şi expresii uzuale, în limbile ţărilor partenere şi limba de comunicare a proiectului, engleza, portofolii, fişe de evaluare, produse multimedia și cele 4 musicaluri cu tematica ”Alice in Euroland”- pentru primul an de proiect și ”Among friends”- pentru cel de-al doilea an de proiect.

Întâlnirea a avut drept scop şi întărirea dimensiunii europene prin experienţele de învăţare interculturală, cooperarea elevilor din diferite zone culturale, întreţinea sentimentului de cetăţean european şi implicarea tinerilor în prezentul şi viitorul Europei.

Activităţile au vizat atât completarea părții comune a raportului final, cât și repartizarea taskurilor pentru fiecare partener, privind completarea bazei de date European Shared Treasure a parteneriatelor Comenius, pentru a îmbunătăți vizibilitatea și accesul la rezultatele din cadrul Programului de Învățare pe tot Parcursul Vieții.

Partenerii din cele 5 țări europene au fost invitați să participe, alături de copii, la activități interactive în cadrul cercurilor de profil de la Palatul Copiilor Bistrița, au descoperit tradițiile și obiceiurile zonei noastre, au vizitat Casa Argintarului, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Biserica Evanghelică, Castelul Bethlen și Parcul dendrologic Arcalia, Biserica de lemn "Sf. Cuvioasa Parascheva" din satul Ţigău, Pasul Tihuța și Mănăstirea Piatra Fântânele și alte obiective reprezentative din județ.

Oaspeții au fost primiți de domnul primar Ovidiu Crețu, care le-a prezentat istoria orașului Bistrița, numeroasele proiecte culturale în care este implicat orașul, colaborările internaționale și nu în ultimul rând, implicarea reprezentanților comunitații locale în procesul instructiv-educativ pentru asigurarea calității actului educațional.

Elevii cercurilor cultural-artistice de la Palatul Copiilor Bistrița, alături de echipa Comenius a proiectului, au prezentat un program artistic de înaltă ținută, încântând invitații europeni cu momente de dans modern (coordonator profesor Zina Morar), dans popular de pe Valea Şieului (coordonator profesor Teodor Puşcaş), mixaj – vals lent, rumba, jive, vals vienez – Bela Sălăgean și Paul Bumbu (coordonator profesor Diana Sălăgean), moment liric, interpretat vocal şi instrumental (chitară) Diana Porca (coordonator profesor Claudiu Copaciu) și musicalul ”Alice in Euroland” - echipa Comenius (coordonatori profesor Iulia Istrate și profesor Ionela-Silvia Nușfelean).

Cu o implicare deosebită a echipei de proiect, a elevilor şi părinților acestora, a reprezentanților comunităţii locale, am reuşit să le oferim partenerilor noştri momente unice și zile de neuitat în orașul Bistriţa - Poarta Transilvaniei.

Întâlnirea de proiect a fost specială şi cu toții am înțeles că activităţile desfăşurate împreună, pe parcursul celor 2 ani de proiect, au consolidat prietenia europeană şi au contribuit la cunoaşterea culturii și a tradițiilor, căci indiferent de limba vorbită, rămânem uniţi prin valorile culturale și spirituale.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

Profesor Iulia Istrate - coordonator de proiect.

2594 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro