Ce sâmbătă poate fi mai frumoasă decât una petrecută împreună cu prietenii şi copiii la munte, într-un loc în care nu ai grija traficului, nici stresul produs de hiperactivitatea oraşului? Unde copiii pot învăţa cum pot rămâne apele curate şi de ce fiecare copac tăiat înseamnă o gură de oxigen mai puţin?
Dacă Pădurea Pedagogică pusă la cale de Tăşuleasa Social la Piatra Fântânele s-ar afla în Franţa, francezii i-ar spune Ecole d’Ete şi ar băga destul de adînc mîna în buzunare pentru ca tinerii şi copiii lor să poată învăţa într-un mediu real, bine controlat, tainele relaţiei om-natură. Un loc în care să poată face sport în aer liber învăţând în acelaşi timp că apa şi copacii şi piatra nu pot fi neglijate pentru că numele lor este viaţă pentru tot ce respiră şi se hrăneşte pe pământ. Să înveţe nu doar cum ne poate face natura viaţa mai frumoasă, ci şi cum omul, cu mîinile lui, poate înfrumuseţa şi proteja natura.
Dacă Pădurea Pedagogică ar fi în Germania, spaţiul ar fi închiriat cu ani de zile în avans pentru brain-storminguri în care corporatiştii să îşi pună mintea la contribuţie pentru a rescoperi noi şi noi metode de regenerare a resurselor naturale.
Englezii s-ar înghesui să facă team-buildinguri pentru angajaţi din toate departamentele într-un loc superb, nepoluat, în care, departe de stresul din birouri şi goana după timp a lumii moderne, aceştia să se poată cunoaşte mai bine, dezvoltând relaţii personale care să îi ajute în plan profesional. Ar creşte astfel eficienţa muncii şi s-ar împrospăta aerul din companie. Pentru că nu cunoşti un om, decât urcând cu el un munte.
Dar Pădurea Pedagogică e în România, la mai puţin de 60 de kilometri de Bistriţa şi îşi deschide sâmbătă porţile pentru tine. Are în jur de 3 de hectare şi este înţesată cu microhabitate care ajută la înţelegerea rolului apei în natură şi a modului fericit de convieţuire a oamenilor cu apa şi pădurea. Aici veţi găsi cel mai lung copac din lume (format din trunchiuri găsite în pădure), o tiroliană de mare efect, un lac eminescian, două diorame de sat şi multe alte surprize care ar face pe oricine să îşi dorească să rămână în acest loc al liniştii şi al bunăvoinţei. Unde, deloc întâmplător, au ajuns mulţi tineri aflaţi în căutarea unui scop în viaţă, dar şi artişti de vârf ale căror nume, gravate spre săgeţi în situl Asociaţiei, dau direcţii celor lipsiţi de direcţie.
Aşadar sîmbătă, 2 iunie, între orele 10.00-16.00, Tăşuleasa Social, organizează “Ziua porţilor deschise”, prilej cu care se va face prezentarea întregului Proiect Piatra. De la istoric până la modalităţile de desfăşurare a proiectelor actuale. Un eveniment, cu adevărat de neratat!
Pentru inscriere si detalii puteţi contacta organizatorii la adresa: asociatia@tasuleasasocial.ro!
www.tasuleasasocial.ro