Primarul Bistritei si-a dat seama ca tairea arborilor din parc a lasat veveritele care traiesc acolo fara mancare. Milos, primarul a mers astazi in parc si a montat trei custi pline cu nuci pentru ca veveritele sa treaca cu bine iarna.
“In ultimele doua saptamani, parcul si taierile care au avut loc au fost in centrul atentiei mass-mediei si a cetatenilor din municipiu. Multi vorbeau bombastic despre dezastru, despre lichidare si asa mai departe. Noi am taiat 188 de arbori din parc de dimensiuni diferite, si arbori mari, si arbori mici. Arborii care sunt acum, raman. Daca la toaletari va aparea vreunul care va trebui taiat, atunci da. Dar in rest parcul ramane asa. Nu este nicio catastrofa si niciun dezastru”, a povestit primarul Ovidiu Cretu.
O parte dintre arborii care au fost marcati pentru a fi taiati, au fost lasati in picioare dupa ce s-a constatat ca sunt sanatosi.
“Toti arborii care au fost marcati au fost revazuti de comisia pe care eu o conduc, pentru defrisari. Cand am ajuns aici (n.red. Stejarul lui Balan) ne-am dat seama ca este un copac sanatos. Era si domnul Balan atunci si am decis ca nu se taie, ci se roteste oglinda de apa astfel stejarul lui Balan sa ramana. Pe urma au aparut rugaciunile in genunchi si celelalte, dar era un fapt inchis. Comisia este constituita prin dipozitia primarului si in comisie am adus, in afara de functionari din primarie, care inseamna responsabilul cu mediu, cu spatiile verzi si Ocolul Silvic, Ocolul Silvic Judetean si Institutul de Silviculura. In plus, Agentia pentru Protectia Mediului si Garda de Mediu. Am adus reprezentantul Institutului de Silvicultura pentru a avea pareri autorizate”, a mai spus Ovidiu Cretu.
Doarece s-au taiat foarte multi arbori care aveau scorburi, iar veveritele din parc aveau facute acolo provizii pentru iarna, primarul s-a gandit sa compenseze cumva taierea acestora.
“Am facut trei cutii, trei custi pe care le umplem cu nuci si le agatam undeva sus, astfel incat sa aiba hrana pentru perioada de iarna”, a mai adaugat Cretu.