Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  194 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Odată ca niciodată... se întâmplă din nou!

02/02/2014 10:17:03 Ioana BRADEA  
Concursul internaţional de creaţie plastică “Odată ca niciodată” îşi propune, şi în acest an, să încurajeze creativitatea copiilor talentaţi la desen care sunt invitaţi să-şi înscrie lucrările în competiţie până pe 21 februarie. Anul trecut au fost trimise peste 2.000 de lucrări, dintre care 673 au fost expuse şi peste 400 premiate.

Reunind creaţii ale unor copii foarte talentaţi din Germania, Grecia, Republica Moldova, Franţa, Spania, Tunisia Polonia şi România – concursul „Odată ca niciodată” a reuşit să se transforme basmele şi poveştile într-un pretext perfect pentru a face posibilă întâlnirea fericită a micilor creatori de pretutindeni.

Organizatorii şi-au propus şi în acest an să încurajeze talentul copiilor de a transpune în desen poveştile şi să-i premieze cele mai reuşite creaţii.

Ca în anii precedenţi, concursul se desfăşoară pe trei secţiuni:

Secţiunea I – Din basmele lumii – care cuprinde lucrări ce vor avea ca temă scene, personaje reale şi fantastice, momente din basmele preferate ale copiilor, româneşti şi din basmele lumii.

Pentru că anul 2014 îl comemorează pe Constantin Brâncoveanu, marele domnitor şi martir al poporului nostru, lucrările care fac referire la viaţa şi faptele de vitejie ale domnitorului, din legende le şi povestirile istorice vor intra într-o secţiune separată.

Secţiunea a II-a – Comunicări – POSTER

Organizatorii aşteaptă puncte de vedere ale cadrelor didactice, părinţilor, referitoare la basm, creativitate şi creaţie plastică, la legătura dintre ele (pe o foaie de orice dimensiune, care poate să cuprindă text şi diverse ilustrări), în vederea organizării în perioada 22 – 1 martie a unei sesiuni de comunicări – POSTER, cu titlul „Simbol şi reprezentare – note despre realismul infantil.”

Comunicarea – POSTER va fi surprinsă pe DVD-ul concursului. Posterul este un tip de prezentare vizuală a rezultatelor cercetării prin care cercetătorii comunică datele obţinute prin afişare. În mod simplist, se poate spune că posterul este un tip de afiş. Sesiunile poster ale manifestărilor ştiinţifice au început să ocupe un spaţiu din ce în ce mai mare în cadrul manifestărilor ştiinţifice.

Secţiunea a III-a – Creanga de Aur – o secţiune la care vor participa doar câştigătorii din ediţiile anterioare a unor premii sau menţiuni, având aceeaşi temă – Din basmele lumii.

Lucrările trebuie trimise până la data de 21 februarie 2014 iar fiecare cadru didactic poate participa cu 10 lucrări ale elevilor pe care îi îndrumă (ale unui singur elev sau ai unor elevi diferiţi).

Lucrările pot fi pe orice fel de suport şi la orice dimensiune şi vor conţine pe verso, în colţul din dreapta jos, scris cu majuscule basmul şi autorul (eventual ţara de origine a basmului), numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, localitatea, judeţul, ţara şi numele îndrumătorului.

Se vor acorda un premiu I, un premiu II, un premiu III şi 2 menţiuni pe clasă/ pe secţiune şi un premiu special al criticii de artă. Elevii câştigători se vor alege cu premii constând în catalogul şi DVD-ul expozitiei, cărţi şi culori. DVD-ul care va fi editat în cadrul concursului, având număr de ISBN, va fi expediat odată cu diplomele.

Lucrările vor fi însoţite de un formular de înscriere (anexat mai jos), obligatoriu de la ediţia a VI-a. Întreg formularul va fi completat, de preferinţă, la calculator. (Scrisul de mână a fost greu înţeles, de mai multe ori – precizează organizatorii).

Fiecare cadru didactic va trimite alături de lucrări un plic autoadresat, timbrat A4 , pentru a putea fi expediate diplomele şi DVD-urile.

Pentru mai multe detalii, puteţi să vă adresaţi persoanelor de contact din colectivul de organizare:

înv. Iulia Mircea, tel 0757.398.786 sau 0766.677.350 - iogealma@yahoo.com

prof. Livia Cotfas-Danea, tel 0741.218.692 - livia_cotfas@yahoo.com

înv. Liana Stupari tel 0766.408.891 - stupari_liana@yahoo.com

înv. Dalia Chira, tel 0740.202.440 - dalia.chira@yahoo.com

inv. Lucia Vişovan, tel 0745.125.012 - lucia_visovan@yahoo.com

înv. Reghina Pop, tel 0746.806.042; 0363.104.142; reghina_pop@yahoo.com

înv. Simona Costaru, tel 0724.373.003 - csmanuela@yahoo.com

 

Foto:  Arhivă

4184 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro