Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  18 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Oamenii străzii din Beclean au adăpost, hrană și sprijin spiritual!

12/11/2014 08:27:41 Iulia STUPINEAN  
Zece oameni ai străzii din Beclean au fost luați recent sub protecția primăriei și a tuturor bisericilor aflate pe raza orașului. Aceștia beneficiază de un adăpost la Centrul comunitar special amenajat, de masă caldă și ajutor spiritual.

Începând de luna aceasta, oamenii străzii din orașul Beclean au un acoperiș deasupra capului, o masă caldă și sprijin spiritual. Această măsură vine odată cu inaugurarea, la 1 noiembrie, a unei clădiri moderne care include o capelă mortuară și un Centru comunitar pentru persoanele fără adăpost. Imobilul este dotat cu sisteme de încălzire și instalații de aer condiționat, valoarea investiției fiind de 300.000 de lei.

Potrivit primarului Nicolae Moldovan, capela a fost special amenajată atât pentru ortodocși, greco-catolici, cât și pentru neoprotestanți și reformați. Cât privește Centrul comunitar, acesta are o capacitate de 14 locuri de cazare pentru oamenii care nu de mult trăiau pe străzi și dormeau prin punctele termice din oraș.

„Am luat această măsură pentru că nu mai vreau să avem oameni la cerșit pe străzile orașului nostru. În plus, inițiativa poate fi un exemplu bun de urmat și pentru alte orașe. Eu estimez că vom ajunge la autofinanțare, întrucât avem o taxă stabilită pentru capelă iar banii încasați vor folosiți atât pentru ea cât și pentru Centrul comunitar”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, edilul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Pentru a veni și mai mult în sprijinul acestor oameni neajutorați, administrația beclenară a încheiat un parteneriat de colaborare cu toate lăcașurile și cult aflate pe raza orașului care să le asigure acestora, o masă caldă și consiliere spirituală. Astfel, fiecare biserică în parte va avea prin rotație această responsabilitate, timp de o săptămână de câte cinci ori pe an.

„Vă rugăm să asigurați în săptămâna respectivă, vizită la Centrul comunitar la cei 10 oameni neajutorați, printr-o consiliere spirituală și dacă e posibil și hrană, în limita posibilităților. Primăria orașului Beclean vă mulțumește pentru tot ceea ce faceți în formarea comunității într-o bună conlucrare”, se arată într-o notă semnată de Nicolae Moldovan.

Conform programului stabilit, săptămâna aceasta (în perioada 10-16 noiembrie), grija celor zece oameni ai străzii intră în atribuția Bisericii Ortodoxe-Catedrala, reprezentată de preotul Zinveliu Claudiu. În intervalul 17-23 noiembrie, sarcina revine Bisericii Penticostale Nr. 2 reprezentată de pastorul Gavrilaș Costel. În săptămâna 23-30 noiembrie, oamenii neajutorați vor fi vizitați și ajutați de reprezentanții Bisericii Ortodxe Nr.1, biserică păstorită de preotul Cherhaț Vasile.

Programul săptămânal pentru asigurarea hranei și a consilierii spirituale pentru cei neajutorați este stabilit deja și cu celelalte biserici până la 1 februarie 2015 (VEZI foto program).

4788 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro