Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Ana Toma: Cel mai frumos compliment – „Un spectacol 5D…!”

25/06/2016 11:00:19 Ioana BRADEA  
A stat ghemuită într-un cub zeci de minute, citind pe o ploaie năprasnică, a agăţat cămăşi şi rochiţe de in pe umeraşe în copacii din Bistriţa, a construit cercuri de sârmă cu inimă neagră şi treflă în interior şi, mai mult decât atât, este fondatoarea uneia dintre cele mai tari case din ţară... Casa de editură „Max Blecher”.

Fără doar şi poate, Ana Toma care a copilărit pe străzile Bistriţei şi locuieşte de câţiva ani la Bucureşti – rămâne una dintre cele mai spectaculoase figuri ale oraşului: am reîntâlnit-o zilele trecute, la Târgul de carte pentru copii „Coşbook” – la care a participat şi în calitate de scenograf al trupei de teatru Corint, dar şi în calitate de mebru fondator (alături de Claudiu Komartin) al Casei de Editură Max Blecher – una dintre cele mai convingătoare, active şi elegante instituţii editoriale româneşti – care publică, între altele, revista Poesis International (cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud), alături de impresionante volume de poezie contemporană românească şi nu numai.

Cum a fost să stea ghemuită într-un cub, zeci de minute, citind în ploaie la spectacolul Corint? „A fost nimic pe lângă ce au avut de «îndurat» tinerii actori care au jucat în plină furtună… Chiar le mulţumesc pentru că s-au comportat ca nişte actori profesionişti, nici măcar nu le-a trecut prin cap să întrerupă spectacolul, erau deja foarte bine intraţi în rol... Din public ni s-a spus că inclusiv ploaia aceea torenţială s-a legat de textul recitat de actori… Iar unul dintre cele mai frumoase complimente a venit de la Camil, IT-istul de la Biblioteca Judeţeană, care ne-a spus – «Spectacolul vostru a fost 5D…!»

Cât despre Casa de editură „Max Blecher” – Ana Toma a recunoscut că orice fel de participare în ţară este importantă, nu numai în Bucureşti la târgurile mari de carte precum Bookfest sau Gaudeamus, la care participă în mod constant… „E important să ajungem şi în oraşele mai mici precum Bistriţa şi a fost o reală bucurie să constat că au cumpărat cărţi nu doar elevii şi tinerii, ci şi părinţii, pentru că, până la urmă, un asemenea târg de carte se adresează în egală măsură şi părinţilor…

Din punctul ei de vedere, a fost o primă ediţie a târgului de carte foarte reuşită, cu o atmosfera foarte plăcută şi condiţii necesare, atât pentru editori cât şi pentru public – peste înălţimea aşteptărilor. 

Un alt fapt extraordinar este acela că autorii invitaţi sunt prezenţi în carne şi oase, la standuri, astfel încât cititorii pot interacţiona cu ei, pot să le ceară autografe şi să le cumpere cărţile, în cazul ei fiind vorba de Radu Vancu şi George Vasile Dâncu, autori prezenţi la Bistriţa şi publicaţi de Casa de Editură Max Blecher.

O altă ocazie de a întâlni scriitori şi poeţi va fi şi la Festivalul Poezia e la Bistriţa – aflat în plină pregătire la Centrul Judeţean pentru Cultură – eveniment în a cărui organizare Ana Toma se implică deja de ani de zile.

Vom anunţa în curând şi invitaţii, şi alături de domnul Gavril Ţărmure, Dan Coman şi Marin Mălaicu Hondrari încercăm să punem la punct o nouă ediţie care să fie cât se poate de interesantă pentru public. Vor fi mai multe surprize – între care şi o expoziţie, care are legătură directă cu poezia şi în care unii dintre invitaţii străini vor fi şi performeri. Vor fi lecturi inedite şi neobişnuite faţă de cele din anii precedenţi – anul acesta încercăm să fim contemporani cu ce se întâmplă în Europa şi în Statele Unite şi să invităm la Bistriţa câţiva performeri adevăraţi…

Un pont: cei care nu au apucat să cumpere cărţile publicate de Max Blecher o pot face oricând la Librăria Aletheia „Casa Cărţii Nicolae Steinhardt”, care îşi celebrează azi primii 25 de ani de existenţă.

Foto: CORINT Bistrita

8310 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro