Ploile din ultimele ore au creat un adevărat dezastru în oraş. Strazi şi intersecţii inundate, beciuri şi scări de bloc pline de apă şi bistriţeni nemultumiţi şi revoltaţi că de fiecare dată când plouă mai tare, Bistriţa aduce cu o Veneţie de baltă.
Canalizarea nu a făcut faţă ploilor din ultima perioadă şi astfel zeci de străzi şi intersecţii au fost inundate. De suferit au avut şi bistriţenii care locuiesc în zone în care canalizarea nu a mai fost modernizată de ani de zile. După câteva ore de ploaie zeci de bistriţeni au sunat la serviciul de urgenţă 112 şi au anunţat că strazile pe care locuiesc, curţile caselor sau beciurile le-au fost inudate.
În ajutor le-au sărit pompierii militari din cadrul ISU BN, dar şi pompierii voluntari care au adus pompe pentru a scoate apa din curţi şi pivniţe.
Pe strada Mihai Vitezul, din cauza canalizării vechi, apa a inundat strada şi a ajuns până în curţile oamenilor. La faţa locului a ajuns primarul Ovidiu Creţu care spune că singura soluţie pentru rezolvarea acestei probleme ar fi modernizarea canalizării, investiţie care este însă destul de costisitoare. Oamenii care locuiesc în zonă spun că problema cu inudaţiile este veche de ani de zile şi că s-au săturat ca de fiecare dată când plouă tare să le intre apa în case.
Pe strada Cireşului, pompierii au intervenit pentru a scoate apa din beciurile oamenilor. Bistriţenii care locuiesc pe acea stradă spun că de vină pentru aceste probleme ar fi proiectul prost făcut al parcului de lângă Casa Albă. Oamenii povestesc că de fiecare dată când plouă, toată apa care se adună în parc se scurge în beciurile lor. De această dată, în unele pivniţe apa a ajuns chiar până la nivelul tavanului.
Şi pe strada Coşbuc, aflată chiar lângă Primăria Bistriţa, au fost mari probleme. Patronul unui bar s-a trezit cu localul inudat şi a cerut ajutorul pompierilor pentru a scoate apa.
Şi intersecţiile sunt acoperite de apă. Unii şoferi care au trecut prin faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud atunci când ploua tare spun că sensul giratoriu era acoperit de apă.
Canalizarea veche şi aruncarea deşeurilor în canale sunt principala cauză a faptului că de fiecare dată când plouă mai tare, Bistriţa este acoperită de ape.