Băile Figa au fost amenajate pe un teren pe care acum o jumătate de secol se afla o baltă cu nămol. Încă de la inaugurare a avut mare succes şi a fost ca un magnet pentru turiştii care vin nu numai din judeţ, ci şi din alte judeţe. Anul acesta, peste 200.000 de persoane au vizitat staţiunea.
Tobogane, piscine cu apă dulce şi sărată, terenuri de fotbal şi tenis, plajă cu şezlonguri şi umbrele, piscină acoperită, sală de fitness, jacuzzi şi nămol pentru tratament sunt doar câteva dintre lucrurile care au făcut ca Băile Figa să ajungă „vedetă” între staţiunile din ţară.
Staţiunea este deschisă din anul 2010 şi în fiecare an numărul turiştilor care au mers acolo să se distreze a fost tot mai mare. Dacă în 2014 s-a estimat că au fost 170.000 de turişti, aprecierile din acest an trec de 200.000 până acum. Turişti vin din Cluj, Mureş, Suceava şi chiar şi Braşov.
Turiştii care merg să se relaxeze acolo au de unde să îşi cumpere mâncare şi băuturi reci, dar şi posibilitatea de a-şi face singuri grătare. În fiecare an staţiunea s-a dezvoltat, iar în ultima perioadă în zonă au apărut tot mai multe locuri de cazare.
Au fost construite acolo căbănuţe care se închiriază, iar asta a fost de mare folos, mai ales pentru turiştii care au venit din alte judeţe. În prezent, în zonă sunt aproximativ 1.000 de locuri de cazare.
Dacă accesul la Băile Figa este 10 lei şi cel de la SPA sau Aqua Land tot câte 10 lei, turiştii nu au de plătit mult nici când vine vorba despre o noapte de cazare. În funcţie de ceea ce aleg, pensiune, cabană sau căsuţă, turiştii trebuie să scoată din buzunare între 30 şi 100 de lei pentru o noapte de cazare.
Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, are mari planuri de viitor pentru Băile Figa. Vrea să amenajeze acolo un centru medical, cu un SPA integrat. Acolo ar urma să se facă tratamente cu nămol şi apă sărată.