Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  23 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015O surpriză. O bucurie uriașă: “Ghinga” lui Dan Coman a fost pusă în scenă la Cluj!

14/03/2015 10:16:03 Ioana BRADEA  
Adaptarea scenică a povestirii „O întâlnire cu cititorii” care apare în cartea lui Dan Coman “Irezistibil” face furori la Fabrica de Pensule din Cluj! “Sincer să fiu, după ce am văzut piesa, a început chiar să-mi placă povestirea. Habar n-aveam ce mișto poate să fie!” a povestit Dan Coman într-un interviu.

Este vorba despre o producție a Facultății de Teatru și Televiziune în colaborare cu Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca iar zilele trecute a avut loc cea mai recentă reprezentaţie a spectacolului inspirat din cartea lui Dan Coman.

Acolo, la Fabrica de pensule din Cluj, niște oameni foarte tineri și extrem de talentatți s-au gîndit să pună în scenă Ghinga, dramatizare după O întîlnire cu cititorii, textul ăla din Irezistibil pe care eu nu l-aș fi văzut niciodată transformat în așa ceva. Sincer să fiu, după ce am văzut piesa, a început chiar să-mi placă povestirea. Habar n-aveam ce mișto poate să fie! Trei regizoare – Leta Popescu, Andrada Lazăr, Valentina Gabor – șase actori (unul dintre ei, Doru Mihai Talos – senzațional), 10 copii, un tînăr poet, Valeriu A. Cuc – au gândit totul. A fost foarte frumos. Măgulitor. Pentru cîteva ore am prins curaj...” a povestit Dan Coman într-un interviu despre piesa de teatru pe care a revăzut-o şi zilele trecute, la Cluj.

Regia muzicală îi aparţine lui Răzvan Krivach, scenografia este semnată de Brîndușa C. Bălan iar de luminile spectacolului s-a ocupat Attila Almási.

"Resimţim în spectacol, indirect, ecouri ale perioadei de dinainte de 1989, ale serbărilor omagiale. Diferenţa o face însă calitatea poeziei, care fie şi rostită de copiii care nu au vârsta pentru a înţelege ce spun, reuşeşte să ajungă la public, cu încărcătura de adevăr pe care o are doar arta." scria Oana Cristea Grigorescu despre spectacolul pe care nu putem decât să sperăm că-l vom vedea, la un moment dat, cât mai curând, şi la Bistriţa.

Foto: facebook.com/ghinga.spectacol

5387 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro