Spitalul Județean Bistrița-Năsăud a fost nevoit să reabiliteze o secție de-a sa în numai trei zile. Asta pentru că 34 de pacienți sunt dependenți lunar de ședințele de dializă, iar activitatea nu a putut fi întreruptă mai mult de 65 de ore. Secția va fi reabilitată într-un weekend, urmând ca luni totul să fie gata.
Secția de Hemodializă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este reabilitată weekendul acesta, în doar trei zile, un adevărat record pentru unitatea medicală.
Reprezentanții spitalului au fost nevoiți să recurgă la această metodă extremă din cauza faptului că lunar, 34 de pacienți sunt dependenți de această secție, iar activitatea nu poate fi întreruptă mai mult de 65 de ore.
„În secția de Hemodializă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița se realizează lunar un număr de aproximativ 400 de ședințe de dializă, de care beneficiază 34 de pacienți. Deoarece activitatea medicală a acestei secții nu se poate întrerupe mai mult de trei zile, pacienții fiind dependenți de aceste ședințe, a fost conceput un proiect de reabilitare în 65 de ore, a saloanelor și a coridorului principal de acces. Lucrările încep vineri 18 august la ora 14:00 și vor fi finalizate luni, la ora 07:00”, informează managerul Spitalului, Gabriel Lazany.
Pentru ca toate lucrările să fie gata până luni, mai multe echipe de specialiști și muncitori vor lucra non-stop. Printre lucrările efectuate se numără introducerea sistemelor de distribuție a fluidelor medicale până la pat, vor fi refăcute rețelele electrice și sanitare, pereții vor fi placați cu materiale cu efect permanent bactericid, pardoselile vor fi refăcute, iar instalația de distribuție a apei dedurizate va fi refăcută și ea.
De asemenea, va fi creat și un sistem de televiziune, cu sonorizare pe bază de căști, la fiecare pat. Montarea rampelor, precum și reabilitarea zonelor auxiliare, precum vestiare, grupuri sanitare, oficiul și spațiile de depozitare, se vor realiza în sistem normal, ulterior.
„Pe perioada de desfășurare a lucrărilor (zi/noapte) va fi creat un disconfort sonor, pentru care ne cerem scuze anticipat pacienților care vor fi internați pe celelalte secții ale spitalului. Reabilitarea secției are ca scop creșterea siguranței din punct de vedere bacteriologic, a nivelului de siguranță și confort medical, precum și creșterea nivelului de confort hotelier”, mai transmite managerul unității medicale.