Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  37 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



O școală din Salva va primi echipamente electronice și materiale didactice digitale

02/08/2016 11:20:55 Ana ȘTEFĂNEL  
Școala Gimnazială „Tiberiu Morariu" din Salva se află printre cele zece școli din mediul rural în care se va derula Digitaliada, un proiect-pilot de educație digitală pentru ciclul gimnazial. VEZI ce presupune Digitaliada:

Proiectul-pilot Digitaliada are ca scop îmbunătăţirea performanţei școlare a elevilor la materiile matematică şi TIC prin utilizarea unor metode moderne de predare, ȋn completarea celor tradiţionale. Ieri, au fost anunțate cele zece școli din mediul rural selectate să facă parte din acest proiect.

Școlile câștigătoare au fost selectate prin concurs de o comisie formată din reprezentanți ai Fundației Orange și ai echipei de proiect. Peste 80 de școli gimnaziale din mediul rural s-au înscris în competiție în perioada 1 martie – 25 mai 2016. Dintre acestea, 30 de școli au trecut în etapa a doua, în care au avut loc vizite de evaluare în teren și interviuri cu reprezentanții unităților de învățământ. 

„Proiectul ȋşi propune de asemenea motivarea profesorilor din toată țara de a crea conținut digital propriu, destinat folosirii la clasă pentru orice materie școlară de la clasele V – VIII, prin intermediul unui concurs naţional numit Digitaliada. Concursul național se va desfășura în paralel cu proiectul-pilot din cele 10 școli, fără o legătură directă cu acesta. Pentru concursul național va fi elaborat un Regulament de participare dedicat, care va fi publicat ȋnainte de ȋnceperea concursului. Premiile vor consta în echipamente IT pentru școlile cȃștigătoare. Concursul național va avea loc pe platforma online a proiectului. Această platformă va centraliza resurse didactice în format digital și va încuraja crearea și împărtășirea cu publicul larg a materialelor educative digitale pentru clasele V – VIII, de către orice profesor din ţară. Proiectul Digitaliada se bazează pe un studiu ce a analizat educaţia digitală din mediul rural la nivel naţional”, explică fundatiaorange.ro

Școlile alese au îndeplinit în cea mai mare măsură cerințele competiției, prin cele mai bune dosare de aplicație și demonstrând o preocupare semnificativă pentru utilizarea metodelor digitale în educație. Printre acestea se numără și Școala Gimnazială „Tiberiu Morariu” din Salva.

Cele 10 școli selectate sunt:

  • Școala gimnazială Comuna Solonț, județul Bacău
  • Școala gimnazială nr. 1, Sat Poiana Mărului, județul Brașov
  • Școala gimnazială „Tiberiu Morariu", Sat Salva, județul Bistrița-Năsăud
  • Școala gimnazială „Vasile Voiculescu”, Sat Pârscov, județul Buzău
  • Școala gimnazială Luna, Comuna Luna, județul Cluj
  • Școala gimnazială „Dimitrie Luchian”, Sat Piscu, județul Galați
  • Școala gimnazială Sat Băcia, județul Hunedoara
  • Școala gimnazială Muncelu de Sus, Comuna Mogoșești-Siret, județul Iași
  • Școala gimnazială Comuna Oporelu, județul Olt
  • Școala gimnazială „Samson Bodnărescu”, Sat Gălănești, județul Suceava

În perioada următoare, școlile câștigătoare vor primi echipamente electronice și materiale didactice digitale pentru clasele V – VIII, însoțite de planuri de lecție. De asemenea, profesorii de matematică și TIC din cele 10 școli vor beneficia de training specializat, asistență și consultanță din partea echipei de proiect, pe întreg parcursul acestuia. 

Proiectul Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și este implementat de Fundația Orange cu sprijinul ONG-urilor Asociația Actori Europeni, Asociația Cartea Daliei, Asociația Societatea Online și Fundația Noi Orizonturi.

 
2627 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro