Concursul „Liga profesorilor excepționali” organizat de Fundația „Dan Voiculescu” și Antena 1, a ajuns la etapa a III-a, unde au mai rămas 30 de concurenți. Printre aceștia se află și o profesoară de geografie din Bistrița, de la Colegiul Tehnic Infoel care are nevoie de cât mai multe voturi pentru a ajunge in finală.
Cristina Rusu, profesoara care predă georgrafia la Colegiul Tehnic Infoel din Bistrița, s-a calificat în etapa a III-a a concursului „Liga profesorilor excepționali” susținut de Fundația „Dan Voiculescu”. În această etapă, au mai rămas 30 de profesori din care în finală vor ajunge doar 10.
Profesoara de geografie se află deja în etapa a III-a a concursului, etapă ce se desfășoară în perioada 30.05 – 05.06, dar pentru a se califica în finală are mare nevoie de voturi online. Premiile pentru locurile I, II, III constau în burse lunare în perioada octombrie – iunie și sunt in valoare de 3000, 2000 respeciv 1000 lei.
Întrebată despre cum văd elevii și profesorii participarea acesteia la concurs, profesoara ne-a declarat următoarele: „majoritatea colegilor, elevilor și a prietenilor de pe Facebook, privesc cu ochi buni acest lucru. Sunt însă și o categorie, mai redusă ce-i drept, care nu văd cu ochi buni acest lucru, asociind acest concurs cu numele domnului Dan Voiculescu. Pe mine mă interesează strict concursul, atâta timp cât pot să câștig niște bani pentru elevi, pentru că vreau să investesc acești bani pentru dotarea materială a școlii” .
Profesoara participă anual cu elevi din liceu la concursuri de comunicare și cercetare științifică la geografie reușind chiar să vină cu premii de la etapa națională. Cristina Rusu spune că vrea să folosească acești bani pentru a putea achiziționa un laptop, un proiector sau un aparat foto pentru a-l folosi în cercetările pe care le face cu elevii. Tot aceasta, ne-a povestit că în cazul în care câștigă acest concurs, va organiza o excursie pentru elevii din liceu care nu au avut niciodată posibilitatea de a merge într-o excursie.
„Anual, elevii mei obţin premii la faza naţională a concursului de cercetare ştiinţifică, geografie şi tare aş vrea să pot să le ofer şi eu un premiu cât de mic (cel de la Minister este derizoriu- 80 lei pentru premiul III la nivel naţional); acest lucru ar fi valabil şi pentru alţi elevi ai şcolii premiaţi la concursurile naţionale şi cei care obţin premii (I, II, III) la sfârşitul anului şcolar.
Cam asta aş dori să fac cu banii, dacă aş câştiga una dintre cele trei burse la concursul la care particip. Foştii mei elevi participanţi la concursuri, dar şi colegii şi apropiaţii, ştiu că sunt sinceră şi că am ajutat de multe ori, fără să aştept nimic în schimb şi fără să câştig din altă parte”, a mai declarat pe o rețea de socializare, Cristina Rusu.
În perioada 6 – 26 iunie, va avea loc cea de-a patra etapă, în care internauții vor vota pentru a stabili ierarhia celor zece profesori rămași în finală.
Pe lângă primele trei locuri, ceilalți participanți vor primi și ei câte ceva. Ocupantul locului patru va pleca într-o tabără educațională la o universitate de prestigiu din Europa. Ceilalți șase concurenți primesc toți cate un laptop. Totodată, toți finaliștii vor mai primi diverse premii, printre care și materiale de specialitate și educaționale sau enciclopedii.
Cristina Rusu s-a născut în 19 octombrie, 1974 în Târlișua, județul Bistrița-Năsăud. Profesoara predă geografia la Colegiul Tehnic Infoel de 12 ani și a terminat Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Babeş Bolyai, Cluj- Napoca și are master în Științele Mediului în cadrul aceleași facultăți.
O puteți vota pe Cristina Rusu AICI.