Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  90 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



O plăcuță de câini din 1890 găsită lângă Bistrița, prezentată într-o revistă americană dedicată căutătorilor de metale

04/07/2016 15:24:00 Bianca SARA  
O plăcuță de câini din 1890, care momentan se află în posesia Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, a fost prezentată într-o revistă americană dedicată căutătorilor de metale. Descoperirea aparține unui bistrițean.

Potrivit Holland.ro, anul acesta, în The Garrett Searcher Summer 2016 Edition, o revistă americană dedicată căutătorilor de metale a fost prezentat un obiect găsit anul trecut de Daniel Georgiu, un pasionat din Bistrița.

Este vorba despre o plăcuță de câini din anul 1890, care a fost găsită anul trecut în apropiere de Bistrița.

„Plăcuța a fost donată Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud și este a doua găsită de mine de acest fel. Și alți colegi au găsit astfel de plăcuțe asemănătoare în jurul Bistriței. Conform informațiilor găsite, aceste plăcuțe atestau că era plătită taxa pentru patrupedele de companie sau vânătoare pentru anul respectiv”, dezvăluie Daniel Georgiu, în Holland.ro.

Bistrițeanul nu este singurul care apare în revista cu pricina. Mai apare un bucureștean și un sibian, cel din urmă descoperind un tezaur de 110 drahme grecești.

Nu este prima dată când bistrițeanul este prezent în paginile revistei cu obiecte găsite în județul nostru. În 2015, acesta a mai apărut cu un potir de alamă cu motive florale aurite, sub formă de nufăr și o tăviță de euharistie. Cele două obiecte religioase sunt din secolul al XX-lea și au fost predate și ele în custodia Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Foto: Daniel Georgiu 

4068 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro