Muzeul viu din curtea Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud nu va mai putea fi amenajat nici după ce lucrările de reabilitare vor fi finalizate. VEZI de ce căprioarele, cerbul şi broscuţele ţestoase nu vor fi aduse înapoi:
Animalele care încântau micuţii vizitatori ai muzeului din Bistriţa anul trecut au fost mutate odată cu începerea lucrărilor de reabilitare, în 2015, şi, se pare, nu vor mai fi aduse înapoi. Lucrările de modernizare sunt complexe şi muzeul va avea o altă „faţă” care nu va permite amenajarea unui ţarc de animale.
„Nu vor mai fi animale pentru că e un alt tip de configuraţie. Broscuţele au fost eliberate pe marginea unui râu căci noua configuraţie nu ne permite să avem broscuţe. Avem în prezent trei fântâni arteziene: una nu are loc de bazin de apă, iar celelalte două nu sunt construite încă”, a explicat managerul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Alexandru Gavrilaş, pentru Bistriţeanul.ro.
Anul trecut, şase broscuţe ţestoase, doi pui de cerb, o căprioară botezată Bambi, foarte îndrăgită de copii, bibilici, găinuşe, iepuraşi şi păuni reprezentau principala atracţie pentru micuţii care veneau la muzeu. Când era frig, broscuţele se adăposteau în subsolul muzeului, subsol care, după lucrările de modernizare, va fi transformat într-un spaţiu interactiv de creaţie.