Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  44 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Nu se schimbă nimic în următorii cinci ani! Se mențin taxele mari pentru gunoi

26/03/2018 16:45:32 Ana ȘTEFĂNEL  
Consiliul Local Bistrița s-a întrunit azi într-o ședință extraordinară pentru a vota un proiect de hotărâre privind modificările documentației legate de colectarea, transportul, depozitarea și transferul deșeurilor. Primarul a explicat jurnaliștilor de ce locuitorii din cartiere sau zone precum Sîngeorz-Băi trebuie să plătească mai mult:

„Există în contractul de finanțare niște prevederi care, din păcate, nu ne permit să scoatem localitățile componente din mediul urban - să le trecem în mediul rural și sunt niște coeficienți acolo pentru calculul taxei de salubrizare. Am discutat și la Consiliul Județean și în ADI - Deșeuri și mi-am exprimat dezaprobarea totală față de modul în care municipiul Bistrița este forțat să finanțeze acest proiect prin contribuția exagerată a locuitorilor din Bistrița față de celelalte localități rurale, mă refer. La acest lucru au subscris și ceilalți primari din orașe, mai ales dacă discutăm despre Sîngeorz-Băi - care este, practic, o localitate rurală cu un pic de stațiune în centru, dar și ei sunt obligați să plătească la același nivel ca aici. (...)

Noi, ca municipiu, suportăm o parte din costurile taxei de salubrizare. Nu este în regulă. Dacă am fi avut posibilitatea fără penalități, am fi ieșit din acest contract și ne-am fi gestionat singuri deșeurile, dar situația este că am fost de acord cu contractul respectiv, am fost de acord cu finanțarea respectivă, cum s-a derulat este o altă discuție. Nu putem să ieșim fără penalități foarte mari”, a epxlicat primarul Ovidiu Crețu.

Proiectul se întinde pe o durată de 5 ani, iar termenul a început din momentul în care acesta a devenit funcțional, nu de când s-au semnat contractele. Astfel, bistrițenii mai trebuie să suporte această situație cinci ani de acum pentru că, dacă administrația ar decide să iasă din proiect, costurile ar fi imense.

Chiar dacă primarul susține că ar fi existat variante mult mai bune pentru gestionarea deșeurilor, la acel moment s-a preferat adoptarea acestui sistem de management integrat al deșeurilor - proeict cu finanțare europeană.

1729 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro