Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  25 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Nu ratați AZI, în Bistrița

22/02/2018 09:37:03 Ioana BRADEA  
Se anunță o zi încărcată de evenimente, astăzi, la Bistrița: la Biserica de la Coroana încep conferințele pline de tâlc și înțelepciune spre folosul duhovnicesc, la Atelierul de Cafea se lansează o carte istorică extraordinară, însă din programul zilei nu lipsesc poezia, pictura sau muzica clasică.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, odată cu începutul Postului Sfintelor Paști, Parohiile Ortodoxe „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” şi „Pogorârea Sfântului Duh” organizează în fiecare zi de joi, de la orele 17:00, la biserica de la Coroana, câte o seară duhovnicească cu tâlc și înțelepciune spre folosul duhovnicesc.

Invitatul primei seri duhovnicești din 22 februarie va fi protosinghelul Chiril Zegrean, starețul mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Rebra – Parva, după care vor urma alți mari duhovnici și profesori de teologie, precizează secretar preot Emanuel Vidican.

Doina Cornea dincolo de zid” de Cornel Jurju se intitulează cartea apărută la Editura Argonaut, Cluj-Napoca, 2017, care va fi lansată azi la Bistrița, de la ora 18:00. Volumul cuprinde dialoguri cu Doina Cornea, dar și o trecere în revistă a evenimentelor din România, cu caracter istoric, din perioada 1950 până în prezent. Întâlnirea are loc joi, 22 februarie 2018, ora 18, la Atelierul de Cafea din Bistrița, situat pe str. Gh. Șincai colț cu str. Mihai Eminescu. Prezintă - scriitorul  Virgil Rațiu alături de invitați ai Clubului Monarhiștilor Bistrițeni - martorii multor evenimente care au avut loc în Cluj-Napoca în epoca trecută.

Tot azi, 22 februarie, de la ora 17:00 – cel mai longeviv cenaclu literar al județului, Cenaclul „George Coșbuc”, cu o activitate de aproape 50 de ani, se întâlnește la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe strada Al. Odobescu. Vor citi poezie Mirela Duma Bîlc și Emilian Horea.

Mirela Duma Bîlc e născută într-un sat bistrițean, „crescând” în cenaclul George Coșbuc din Bistrița în urmă cu 35 de ani. După o pauză lungă, revine în viața literară cu volumul de versuri „În joc de Ploi”, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2017. E prezentă într-un număr de antologii de poezie și în volumele Cei mai buni 33 de scriitori români postrevoluționari” și „Istoria Literaturii Române de la Începutul Secolului al XXI-lea, 1990-2016”, apărute la Editura Socrate, Craiova, sub semnătura președintelui USE, Mihai Marcu, deținând mai multe premii literare. Este editor responsabil Diaspora al revistei „Ilustrațiunea Românească” și președinta filialei USE, Italia. Are în pregătire un alt volum de versuri, „Ecoul ultimei zăpezi”, la Editura Grinta, Cluj-Napoca.

Emilian Horea, originar din Ilva Mică, este elev în clasa a X-a al Colegiului Național Liviu Rebreanu, Bistrița, și unul dintre promițătorii membri ai Cercului literar „Micii Blandieni Bistrițeni” de la Palatul Copiilor. E laureat al Festivalului Național de Poezie George Coșbuc, Bistrița, octombrie 2017, cu acest prilej, primind și premiul revistei Poesis, Satu Mare. Este proaspăt deținător al Marelui Premiu la Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”, Blaj, ianuarie 2018, premiu validat de criticul literar Irina Petraș, președinte USR, filiala Cluj. Va debuta în curând în revista Mișcarea literară.

Membrii Cenaclului și alți iubitori de literatură sunt invitați la un arc poetic peste generații la Cenaclul George Coșbuc.

Tot începând de azi și până în 12 martie, galeria Atelier Art C14 (pe strada Cerbului nr. 14) va găzdui expoziția de pictură și artă textilă (bijuterie) a artistei Smaranda Popescu. Vernisajul va avea loc joi, 22 februarie, la ora 18:00, cu acest prilej fiind invitat să participe – cu un micro-recital de chitară clasică – și Alexandru Grecu, elev al liceului de muzica „Tudor Jarda”, laureat al mai multor concursuri în țară și în străinătate.

1982 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro