Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  94 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Nouă oameni lasă pentru încă un an Bistrița fără o parcare supraterană

08/07/2017 10:26:19 Raluca NECHITI  
Nouă oameni blochează de trei ani de zile unul dintre cel mai importante proiecte al Bistriței - cumpărarea terenului din spatele BCR pentru amenajarea unei parcări, extrem de necesară, care ar decongestiona traficul în zona Prefecturii, a Finanțelor și a Inspectoratului Școlar.

Nici după trei ani, comisia de negociere nu și-a dat acordul pentru achiziționarea terenului din spatele BCR.

De ani de zile, Primăria Bistrița alocă an de an bani pentru achiziția terenului de pe strada Bistricioarei, din spatele punctului termic unde ar trebui amenajată o parcare supraterană pentru a rezolvata problema parcărilor din zonă.

Din păcate, nici după trei ani de zile comisia de negociere a terenului nu a deblocat situația, care însă este cât se poate de clară: un evaluator, independent, cerut de comisia cu pricina a stabilit că valoarea unui ar de teren în zona respectivă este de 22.600 €.

Chiar și așa, cei nouă membri ai comisiei, printre care se regăsesc consilieri locali și directori din primărie, refuză cu încăpățânare să achiziționeze terenul la valoarea stabilită de evaluator.

Ultima ofertă a fost de 20.000 de euro/ar, suma pe care proprietarul terenului cu pricina nu a acceptat-o.

„Am avut o tentativă de a achiziționa terenul, dar am eşuat de două ori din cauza neînţelegerilor din comisie, nu a vânzătorului. Eu spun că el a fost rezonabil, iar prețul de bun simț. În comisie, unul a aflat că s-a vândut un teren la un preţ cu 30 la sută mai mare și toată lumea s-a blocat: cum să dăm noi atât dacă se vinde cu preţ mai mic?! Informaţia nu s-a dovedit reală însă, dar lucrurile s-au blocat. Trebuie să rezolvăm problemele în comisie, să cădem de acord că prețul respectiv, care a fost stabilit de evaluator este unul în regulă. După aceea, trebuie să îl convingem și pe vânzător că suntem de cuvânt şi că vrem să cumpărăm terenul, nu să îl purtăm pe drumuri”, spune primarul Ovidiu Crețu.

În acest an primăria a alocat 1.300.000 de lei pentru achiziția terenului de pe strada Bistricioarei. Pe lângă banii destinați achiziționării terenului, Primăria Bistrița a prevăzut și o sumă de 100 de mii de lei pentru realizarea studiilor și a documentației necesare acestei parcări, însă banii sunt blocați din cauza celor nouă membri ai comisiei care preferă să „doarmă liniștiți” în loc să găsească o soluție.

Primăria Bistrița încearcă să achiziționeze terenul de mai bine de cinci ani, iar în ultimii trei ani a alocat bani și a purtat negocieri intense cu proprietarul suprafeței respective.

9082 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro