Alături de Rareş Buhai, recent au fost premiaţi la sediul Guvernului României din Bucureşti şi doi elevi ai Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu”: Ilma Szekeres, din clasa a X-a B şi Raymond Füstös, clasa a XII-a B, care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiada Internaţională de limbă, literatură şi cultură maghiară.
La câteva zile după ce s-a întors delegaţia Colegiului Naţional „L. Rebreanu” de la premierea elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile internaţionale în 2011-2012, a sosit acasă şi delegaţia de la Colegiul Naţional „A. Mureşanu”.
O parte dintre aceştia s-au oprit din drumul de întoarcere la Sfântu Gheorghe, la un alt concurs. A fost vorba de această dată de concursul de interpretare de balade şi poveşti „Kriza János”.
Din delegaţia colegiului „Andrei Mureşanu” au făcut parte eleva Szekeres Ilma, clasa a X-a B, Füstös Raymond, clasa a XII-a B, profesoara care i-a pregătit pe elevi, Sztankovszky Enikő Zsuzsanna şi directorul adjunct de la secţia maghiară, Antal Attila.
Eleva Szekeres Ilma a obţinut în cursul anului trecut Premiul I la Olimpiada Internaţională de limbă, literatură şi cultură maghiară „Apáczai Csere János”, organizată la Satu Mare, şi tot aici, elevul Füstös Raymond a obţinut o menţiune.
Ambii elevi s-au calificat la faza internaţională obţinând locurile fruntaşe la olimpiada naţională de limba şi literatura maghiară „Mikes Kelemen” din Cluj-Napoca.
Pentru faza internaţională aceştia s-au pregătit mult mai intens, deoarece au concurat clasele a IX-a împreună cu clasa a X-a, respectiv a XI-a cu a XII-a, iar rezultatele au fost pe măsură.
Toate au culminat cu premierea lor de la sediul Guvernului României din Bucureşti, în data de 14 noiembrie 2012. Ambii elevi au fost foarte mulţumiţi de această reiniţiere a premierii elevilor olimpici internaţionali.
Szekeres Ilma a declarat că s-a pregătit foarte intens pentru concursul internaţional, a lăsat deoparte timpul liber, a citit şi a repetat foarte mult, pentru că este conştientă că spusele lui Edison sunt adevărate: doar 1% înseamnă talent din rezultat, restul se obţine prin sârguinţă.