„Simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a se desfășoară la Bistrița, începând de azi, 5 martie, până în 7 martie – în condiții normale. Nu avem semnale, până la această oră, că ar exista profesori care să boicoteze simularea”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.
Emil Mocian, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), filiala Bistriţa-Năsăud anunțase inițial, în weekend, că este vorba despre profesori din 34 de unităţi şcolare din cele 172 existente în judeţ care au decis să boicoteze simularea Evaluării Naţionale – cadrele didactice recurgând la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore. Sindicaliștii susțin că profesorii sunt nemulțumiți de lipsa de răspuns din partea Guvernului şi a liderilor celor două camere din Parlamentul României, la solicitările federaţiei.
„Simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a se desfășoară în Bistrița-Năsăud, începând de azi, 5 martie, până în 7 martie – în condiții normale. Nu avem semnale, până la această oră, că ar exista profesori care să boicoteze simularea, toate școlile din județ și-au descărcat subiectele, iar lucrurile sunt în regulă. Sunt 3036 de elevi de elevi de clasa a VIII-a - dintre care au fost prezenți la simulare 2928, ceea ce reprezintă un procent al prezenței de 96,44%”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud.
La rândul său, profesorul Emil Mocian a recunoscut că vineri dimineață 894 de cadre didactice din 38 de școli au semnat că sunt de acord să se implice în boicotarea simulării examenului de Evaluare Națională, dar între timp s-au răzgândit, astfel încât luni dimineață, când a încercat să solicite situația exactă de la Inspectoratul Școlar Județean și din teritoriu a aflat că simularea se desfășoară în condiții de normalitate, fără niciun boicot din partea cadrelor didactice.
Solicitările cadrelor didactice, transmise Guvernului României şi conducerii celor două camere ale Parlamentului României, se referă la:
Soluţionarea problemei privind reîncadrarea personalului didactic după intrarea în vigoare a Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
Majorarea salarială de la data de 1 martie 2018 să nu fie condiţionată de comasări de unităţi de învăţământ, disponibilizări de personal şi de tăieri ale unor drepturi salariale legale;
Creşterea costului standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile materiale, astfel încât părinţii să nu mai fie nevoiţi să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor;
Rezolvarea modului de calcul al sporurilor şi indemnizaţiilor care li se cuvin salariaţilor din sistemul educaţional;
Rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic, având în vedere că această categorie socio – profesională are coeficienţi de ierarhizare situaţi în pătrimea inferioară;
Modificarea Regulamentului – cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestora pentru personalul din familia ocupaţională „ÎNVĂŢĂMÂNT”, aprobat prin H.G. nr. 34/2018, care, prin conţinutul său, discriminează personalul nedidactic din învăţământ, căruia nu i se aplică;
Acordarea dreptului personalului didactic de a fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei.
1506 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.