Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  175 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



NEUROLIMPICS: concurs de eseuri, postere şi afişe!

02/03/2016 15:12:32  
Asociaţia Autism Europa lansează, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, un concurs dedicat elevilor din şcolile din Bistriţa-Năsăud. Educatorii, învăţătorii, diriginţii şi profesorii sunt invitaţi să susţină în martie minim o oră de educaţie pe tema neurodiversităţii, iar copiii să reflecteze creativ pe această temă.

Asociaţia Autism Europa pune la dispoziţia cadrelor didactice interesate materiale special concepute pe cicluri de şcolarizare: poveşti şi prezentări pe tema neurodiversităţii în general şi a tulburărilor din spectrul autist în special.

Regulament concurs 

Profesorii şi învăţătorii sunt invitaţi să le prezinte preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud materialele special concepute şi să iniţieze dezbateri despre neurodiversitate, urmând ca apoi să îi îndemne pe elevi să reflecteze creativ la această temă, la diferenţele dintre oameni şi la cum pot ele să ne aducă un plus de umanitate.

Pe baza lecţiilor susţinute, grupele şi clasele interesate se vor putea înscrie la Concursul NEUROLIMPICS. Anunţul de participare poate fi făcut până în data 18 martie 2016, la adresa de email autism.europa@gmail.com. Grupele/clasele vor concepe proiecte cu următoarele teme:

I. Categoria PREŞCOLARI – concurs de proiecte de grup constând în conceperea unui afiş cu titlul „Diferiţi împreună!

II. Categoria CICLUL PRIMAR – concurs de proiecte de grup constând în conceperea unui afiş cu titlul „Prietenul meu special

III. Categoria GIMNAZIU – afiş sau eseu cu tema: „Cum să îmi ajut colegii cu nevoi speciale

IV. Categoria LICEENI – poster ştiinţific sau eseu cu tema: „Tulburările din spectrul autist în şcoală

Proiectele realizate în grup vor fi aduse la sediul CENTRULUI DE RESURSE ŞI REFERINŢĂ ÎN AUTISM „MICUL PRINŢ” BISTRIŢA până la data de 23 martie 2016, sau transmise pe mail pe adresa autism.europa@gmail.com.

Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu, iar primele trei grupe/clase câştigătoare pe fiecare ciclu şcolar vor fi premiate cu bani, cărţi, obiecte de papetărie, diplome şi alte surprize.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 2 aprilie 2016 cu prilejul Zilei Internaţionale a Autismului.

Materialele realizate de elevi şi preşcolari, precum şi alte anunţuri relevante pentru proiect vor fi postate pe pagina de Facebook a concursului – NEUROLIMPICS - şi în presa locală, precum şi pe pagina Centrului de Resurse şi Referinţă în Autism „Micul Prinţ" Bistriţa.

În fiecare an, în data de 2 aprilie, se marchează la nivel mondial ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE CONŞTIENTIZARE A AUTISMULUI. De ce? Dacă estimarea curentă a Center for Disease Control (potrivit căreia 1 copil din 68 suferă de afecţiuni din spectrul autist) e corectă, persoanele din spectrul autist constituie una dintre cele mai mari minorități din lume. Chiar dacă rata ar fi mai mică, pentru că din unele ţări lipseşte statistica relevantă, tot ar fi important să vorbim despre neurodiversitate şi acceptarea diferenţelor dintre oameni.

Ştim cu toţii că suntem diferiţi, există între noi diferenţe de gen, de rasă, de vârstă, de gusturi. Toate aceste diferenţe aduc un plus de frumuseţe şi diversitate lumii, la fel cum şi diferenţele de abilităţi ne ajută să ne completăm, să fim mai buni, mai înţelegători, mai creativi.

Totuşi, realitatea ne arată că România are de parcurs un drum lung până la a face copiii cu dizabilităţi în general şi persoanele cu autism în special să se simtă acceptate şi sprijinite.

Ana Dragu, preşedinte AAE

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro