Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  60 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Nemulţumiţi de contractul-cadru, medicii de familie au depus o petiţie la CAS! Riscăm să rămânem fără cabinete, spun aceştia

24/03/2016 11:29:02 Andreea BOJOR  
Medicii de familie sunt nemulţumiţi de contractul cadru, adoptat, spun ei, fără a se ţine cont de propunerile făcute de reprezentanţii medicilor de familie. Astăzi, aceştia s-au întâlnit la sediul CAS BN şi au depus o petiţie în speranţa că vor fi ascultaţi şi vor fi făcute schimbările pe care le cer. VEZI ce nemulţumiri au medicii bistriţeni:

Legislaţia a fost elaborată fără a ține seama de propunerile medicilor de familie aduse la cunoștinţa decidenţilor din sănătate – spun medicii de  familie. Problemele au început încă de acum câteva zile când medicii de familie au intrat în grevă japoneză în semn de protest împotriva noului contract cadru despre care spun că nu îi ajută, ci dimpotrivă le pune beţe în roate şi că cel mai mult au de suferit pacienţii.

„Dorim să se mărească procentul alocat din fondul naţional de sănătate medicinii de familie, întrucât nu s-a mărit decât cu cinci bani pe consultaţie, anul acesta. În condiţiile noului Cod fiscal ni se pare o bătaie de joc. Vom fi faliţi!”, a declarat pentru Bistriţeanul.ro medicul Otilia Tănase.

Astăzi, în faţa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud mai mulţi medici de familie din judeţ şi-au dat întâlnire şi au adus o petiţie care a fost înmânată conducerii instituţiei. Cadrele medicale spun că noul contract cadru îi va duce la sapă de lemn şi că ar putea chiar să fie nevoiţi să îşi închidă cabinetele medicale.

Recunoaşterea dreptului de negociere a organizaţiilor reprezentative ale medicilor de familie şi consultarea reală a profesioniştilor din sănătate la elaborarea acesteia, gratuitate pentru serviciile medicale necesare personalului medical, creşterea procentului din POB alocat sănătăţii la minim 6 la sută şi creşterea alocării procentului alocat din FNUASS la 12 la sută pentru AMP - sunt o parte dintre solicitările pe care medicii de famiie le-au trecut pe petiţia înmânată astăzi conducerii CAS BN. 

„În general nu se respectă cerinţele noastre pentru că noi am depus o mulţime de notificări la nivelul Casei Naţionale şi la nivelul Ministerului, notificări care nu au fost luate în considerare. Noul contract a fost deja publicat în Monitorul Oficial fără să se ţină cont de doleanţele noastre şi sigur că în aceste condiţii riscăm să ne desfiinţăm cabinetele pentru că în ceea ce priveşte prevederile noului Cod fiscal s-ar putea să nu mai supravieţuim din punct de vedere financiar pentru a ne putea plăti asistentele medicale, cheltuielile pentru cabinete şi în principal să rămânem şi noi cu un salariu. Riscăm să mergem pe minus şi noi să muncim fără să fim remuneraţi”, a declarat pentru Bistriţeanul.ro medicul Niculina Simona Rus.

Nu doar medicii de familie din Bistriţa-Năsăud protestează şi dau petiţii la CAS. Şi în alte judeţe din ţară se întâmplă acest lucru, iar medicii de familie spun că speră ca doleanţele lor să fie ascultate şi cerinţele să fie îndeplinite. Deocamdată aceştia nu au decis care va fi următorul pas pe care îl vor face dacă semnaul lor nu va fi luat în seamă, însă spun că ar putea chiar să refuze să semneze contractul cadru, lucru care ar afecta în primul rând pacienţii.
 

3850 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro