Lovitură de teatru în problema gunoaielor din Bistrița-Năsăud! CNSC a anulat întreaga procedură de negociere pentru că ADI- Deșeuri nu a publicat anunțul de negociere!
„Specialiștii” de la ADI-Deșeuri primesc o nouă lovitură! Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis că „anulează întreaga procedură de negociere fără publicarea unui anunț având ca obiect atribuirea unui contract de servicii pentru Activitatea de colectare și transport al deșeurilor municipale și managementul Stațiilor de Transfer și al Centrelor de Colectare din județul Bistrița-Năsăud”.
Decizia CNSC vine după ce o companie din Timișoara, SC Retim Ecologic Service SA, a contestat modul în care s-a făcut atribuirea contracului cu Supercom-ul. Compania din Timișoara s-a plâns că nu a fost publicat un anunț privind procedura de negociere și că ADI Deșeuri nu i-a comunicat informațiile solicitate și a cerut și acordarea cheltuielilor de judecată.
„Prin contestaţia din data de 07.09.2016, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, depusă de SC Retim Ecologic Service SA, cu sediul în Timișoara, privind procedura de negociere fără publicare prealabilă, având ca obiect atribuirea unui contract de servicii pentru Activitatea de colectare și transport al deșeurilor municipale și managementul Stațiilor de Transfer și al Centrelor de Colectare din județul Bistrița-Năsăud, organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în județul Bistrița-Năsăud, în calitate de autoritate contractantă, contestatoarea a solicitat: - suspendarea deciziei de atribuire a contractului și, implicit, a executării contractului încheiat ca urmare a derulării acestei proceduri; - anularea procedurii de negociere directă, a invitațiilor de participare emise, a documentației de atribuire aferentă acestora, precum și a oricăror alte acte emise în temeiul acestora, inclusiv contractul de achiziție publică; - dispunerea comunicării tuturor actelor de procedură formulate de către părți și pronunțarea unei decizii ulterior datei la care îi va fi asigurat accesul la dosarul cauzei astfel încât să poată uza de informațiile care nu i-au fost comunicate și acordarea cheltuielilor de judecată” - se arată în comunicarea făcută de CNSC.
Decizia Consiliului nu este însă definitivă, putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.