Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  38 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ne uităm lung sau chiar folosim ce avem? Ne poate lua statul ce e al nostru?

02/06/2016 09:40:38  
Frați care nu-și mai vorbesc, vecini care se urăsc, ani pierduți prin tribunale. Pentru ce? Pentru proprietate! Avem dreptul de proprietate garantat de Constituție. Dar ne folosește asta la ceva dacă nu putem demonstra că ceea ce știm că avem chiar e al nostru?

Dreptul la proprietate rămâne un simplu enunț în Constituția României dacă beneficiarii lui nu pot face dovada a ceea ce știu că le aparține de drept. Peste 3.500 de bistrițeni au scăpat de grija asta! Pentru că au primit documente de proprietate fără echivoc pe bunurile lor imobile, mai precis extrase de carte funciară gratuite.

Alexandru Bria, notar public cu state vechi de activitate în domeniu în Bistrița, consilier local și candidat pentru un nou mandat în forul legislativ municipal din partea PSD, spune că administrația publică a luat la timp taurul de coarne și a făcut ceea ce se impunea demult: a început cadastrarea generală, pe bani din bugetul local, fără să mai aștepte după decizii luate la nivel central.

Alexandru Bria susține că, din prespectiva cetățeanului, avantajele cadastrului general sunt garantarea şi asigurarea dreptului de proprietate, înscrierea gratuită a imobilelor în sistemul de publicitate imobiliară, o mai mare stabilitate şi predictibilitate a circuitului juridic, acces mai uşor la credite ipotecare, oportunităţi de afaceri şi creşterea investiţiilor, creşterea mobilităţii şi uşurarea transferului dreptului de proprietate.

Pe de alta parte, statul are de câștigat din implementarea noului sistem prin crearea unei baze reale de impozitare, dezvoltarea creditului ipotecar, sprijinirea şi garantarea îndeplinirii actului de justiţie şi de administraţie publică, reducerea litigiilor, dezvoltarea şi monitorizarea pieţei imobiliare, protejarea domeniului statului, facilitarea reformei funciare, sprijinirea îmbunătăţirilor funciare, îmbunătăţirea dezvoltării infrastructurii şi a dezvoltării urbane.

Alexandru Bria spune că din momentul în care proprietatea privată e consfințită prin documente, practic, devine imposibil ca statul, reprezentat de o primărie sau orice altă instituție publică, să se apuce de făcut ceva pe terenul unui cetățean. Nu poate începe să construiască drumuri, de exemplu, dacă proprietarii terenului pe care se dorește realizarea acestui obiectiv nu vor să cedeze, în ruptul capului, nici măcar o palmă din pământul lor.

Un exemplu clar în acest sens, invocat de Alexandru Bria, este cel al drumului care ar trebui construit în prelungirea Podului Berăriei. Acolo, dacă proprietarii din zonă nu vor accepta să cedeze municipalității suprafața necesară pentru un drum care să le traverseze terenurile, se vor scărpina cu mâna stângă la urechea dreaptă, mergând în continuare pe varianta ocolitoare și ratând o șansă uriașă. Care? De a-și pune în valoare proprietățile, pentru că realizarea unui drum în proximitatea lor crește automat prețul de piață al oricărui teren! În schimb, Primăria Bistrița a avut posibilitatea de a interveni și realiza un drum asfaltat pe strada Turnului, acolo unde proprietarii au cedat fiecare câte o bucată de teren în favoarea autorității publice, în acest scop.

Date fiind acestea, Alexandru Bria și-a asumat, ca parte a echipei PSD, să susțină în viitorul Consiliu Local înfăptuirea completă a proiectului de realizare a cadastrului general în municipiu, mai ales că Bistrița are șansa de a finaliza lucrarea mai repede decât se va încheia aceasta la nivel național. Adică mai repede de 2020!

PSD BN; Agenția 215 SRL; Cod Unic de identificare atribuit de AEP 21160002

 

 

2442 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro