Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  52 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ne lăsăm copiii să învețe să muncească? Sau „tragem” noi și pentru ei?

28/11/2016 14:52:58  
Se spune că cine are carte, are parte. Dar la fel de binecunoscut este și proverbul „Meseria, brățară de aur”. Pe care dintre cele două ziceri mizăm noi când e vorba despre copiii noștri?

Greu de ales, mai ales când am trecut de la o extremă la alta: de la muncitorul absolut, de dinainte de 1989, glorificat în epocă, la gândirea de tipul „dacă eu nu am reușit, copilul meu trebuie să fie obligatoriu director sau patron”, întâlnită în ultimii 26 de ani.

 

Încet-încet începem, ca națiune, să revenim la gânduri mai bune despre muncă și importanța unei meserii într-o societate normală, după ce ani la rând am fost fascinați de ideea de a avea, indiferent cum,  o diplomă de licență la mână. Regretăm, din ce în ce mai mulți, că și din cauza noastră, au căzut într-un trist anonimat școlile de meserii sau profesionalele. Nu au fost cool, nu au fost pe măsura noastră sau a copiilor noștri. Noi am vrut altceva: să fim domni! Am obținut acte de „domni”, dar ce am făcut cu ele? Unii au luat calea străinătății și, cu toate actele de domni din România, nu s-au dat înapoi să muncească absolut orice care le putea aduce un venit bun. Alții, au rămas în țară și au constatat că locurile de domni nu sunt suficiente pentru toți cei care au obținut diplome. Ce facem? PSD are câteva puncte esențiale în Programul de guvernare 2016-2020 care vin să pună lucrurile pe un făgaș normal în România! Putem avea și carte, putem avea și parte. Iar noi trebuie să acceptăm că nu îi ajutăm cu nimic pe copiii noștri dacă muncim în locul lor. Îndrăzniți să-i lăsați pe picioarele lor! Iar voi, tinerii, profitați de șansa voastră!

 

PSD te ajută să înveți o meserie și să fii real calificat în ceea ce faci!

  • Programe de ucenicie pentru învățarea unei meserii și de stagii pentru experiență profesională pentru absolvenții de studii superioare, în perioada 2017-2020, cu finanțare din fonduri europene (POCU) și bugetul de stat. 
  • Sprijin pentru întreprinderi <50 salariați care angajează cel puțin 5 ucenici, pentru minim 2 ani - 500 Euro/ ucenic/an.
  • Transformarea internship-ului în angajare pe termen de minimum 2 ani – 1.000 EURO/angajat.
  • Crearea de locuri de muncă temporare în sectorul public, pentru dobândirea de competențe profesionale de către tineri.

 

PSD te susține să înveți și carte și meserie! Programul „Garanții pentru tineri”: 

  • Alocații pentru finalizarea studiilor, plătiți la unitățile de învățământ -  350 €/persoană.
  • Alocații pentru terminarea gimnaziului, plătiți la unitățile de învâțământ - 400 €/pers.
  • Burse profesionale 400 lei/lună pentru elevii din școlile profesionale.
  • Sprijin de 250 lei/lună/persoană pentru continuarea studiilor de către tinerii din familiile sărace. 

 

PSD vrea să fii bine plătit de la primul tău job! Programul „Primul salariu” dedicat tinerilor cu studii superioare licențiați prevede garantarea salariului de încadrare 2.500 lei brut în primii 3 ani de muncă și subvenționare a 50% din cheltuielile angajatorului, în cei 3 ani, cu condiția menținerea angajării pe o perioadă de 5 ani. 

 

PSD întinde o mână și tinerilor proveniți din familiile sărace sau din centrele de plasament. Firmele înființate de acești tineri vor beneficia de statutul de unități protejate autorizate, care vor beneficia de minigranturi. Durata programului „Hope” va fi de 3 ani, 2018-2020, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene din Programul Operațional capital uman.

 

Îndrăznește să crezi în România! PSD crede!

 

(P)

 
2868 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro