“Acum câţiva ani mă întorceam de la Viena, unde am fost să-l ascult pe Ştefan Pop la Opera de Stat şi inspirată de atmosferă şi oameni, mi-am schiţat pentru prima oară acest proiect în minte. Acum el se întâmplă şi sunt fericită.” a spus Cristina Istrate referindu-se la master class-ul “Muzica la altitudine” care începe azi, la Poiana Stampei.
Aflat la prima ediţie, master class-ul Muzica la altitudine doreşte să ofere tinerilor muzicieni selectaţi – posibilitatea de a studia timp de 9 zile tehnici de instrument şi interpretare muzicală împreună cu doi muzicieni de talie internaţională: Ştefan Horvath şi Răzvan Suma.
Locaţia aleasă pentru desfăşurarea evenimentului va oferi cursanţilor o atmosferă potrivită pentru studiu şi relaxare iar participanţii vor avea ocazia întâlnirii cu Ramona Paşca – specialist în programe de dezvoltare personală – care le va dezvălui cursanţilor cum să-şi identifice punctele forte, cele slabe sau cele care merită îmbunătăţite, dar şi alte aspecte care pot influenţa performanţa artistică.
La finalul acestui program educativ, profesorii îl vor desemna pe cel mai bun cursant iar cel ales va avea ocazia să concerteze în calitate de solist împreună cu orchestra Notes and Ties, pe scena Casei Universitarilor din Cluj-Napoca. Concertele finale vor avea loc la Sala de concerte din Poiana Stampei, în cadrul Festivalului Flori de pe Dorna şi la Sinagoga Bistriţa în cadrul Festivalului de Poezie şi Muzică de cameră care începe tot azi, de la ora 18.30, cu prezentarea invitaţilor pe scena Sinagogii.
“De ce fac acest lucru? Pentru că e necesar sufletului meu. Pentru că în măsura în care primeşti – trebuie să şi dăruieşti. Şi acest master class creează oportunităţi pentru tinerii care vin, lucrează cu muzicieni de talie internaţională, află noutăţi, se fac prietenii şi cel mai important – se şlefuiesc caractere frumoase...” a explicat Cristina Istrate, organizatorul acestui program care este convinsă de faptul că tocmai cultura reprezintă un pion principal pe masa de joc a dezvoltării.
“Este la îndemâna noastră să ne facem cunoscută zona prin cultură şi sunt oameni aici care fac asta foarte, foarte bine. Pentru câteva zile, Bistriţa devine centrul de întâlnire al poeţilor de peste tot şi al muzicienilor din toată ţara. Am prieteni care vin de la Bucureşti doar ca să urmarească acest eveniment..." a mai spus Cristina Istrate.