Locaţia la care s-a renunţat, la un moment dat, a revenit în atenţia celor de la Basm Festival. Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud va găzdui o expoziţie de artă contemporană realizată de Lateral ArtSpace, dar şi o expoziţie de fotografii. Şi Pădurea Schullerwald va găzdui ceva mai rar văzut la Bistriţa. AFLĂ ce !
Ediţia de anul acesta a Basm Festival vine cu un program diversificat şi împărţit în mai multe locaţii. Dacă iniţial locaţiile stabilite erau Pădurea Schullerwald şi Hala Gala, acum, organizatorii au venit cu noi surprize pentru acest eveniment.
Muzeul Judeţean va găzdui începând de joi o expoziţie de artă contemporană ”Some Change” făcută de cei de la Lateral ArtSpace din Cluj Napoca şi curatoriată de Cristina Curcan și Lucian Indrei. Lateral ArtSpace este o parte a spaţiului de artă din Fabrica de Pensule din Cluj şi în prima zi de festival, 16 iulie, începând cu ora 17:00 expoziţia va fi deschisă publicului de la Bistriţa.
„Lateral ArtSpace a participat la unele din cele mai mari târguri independente de artă din Europa, cum ar fi Supermarket din Suedia și Ars Athina din Grecia” - spun organizatorii.
Basm Festival aduce la Bistriţa două dintre cele mai populare expoziţii din cadrul festivalului internațional Photo România Festival. Expoziția de fotografie ”Challenging Boundaries – Minorități” va fi prezentată chiar în cadrul deschiderii oficiale a festivalului la Muzeul Judeţean. Astfel, joi 16 iulie de la ora 17:00 publicul se poate bucura de expoziția dedicată minorității rome din Români. Scopul ei este de a prezenta minoritea romă într-o lumină pozitivă şi prezintă lucrările fotografilor Sorin Onisor și Bogdan Comanescu.
Vineri, 17 iulie, a doua zi de festival vine cu alte prezentări. Proiectul foto „România în culori”, un proiect foarte apreciat pe plan naţional şi cu o largă expunere pe internet este prezentat vineri în Pădurea Schullerwald.
„Acesta a pornit de la părerea negativă pe care o au oamenii despre România, și de la dorința inițiatorilor de a arăta acestora că țara are și părți pozitive și frumoase, dar care nu sunt atât de promovate și valorificate. Este o expoziție de grup care reunește fotografiile a peste 25 de fotografi români și va putea fi văzută la Pădurea Schullerwald, începând de vineri, 17 iulie.” - anuntă organizatorii.
Tot la Schullerwald, tot vineri, vor avea loc o serie de sesiuni de desen live. Irlo, un artist bine cunoscut în România pentru activitatea artistică de graffiti/ street art și Alina Bohoru, graficiană și ilustratoare a posterului Basm de anul acesta, sunt cei care vor încânta publicul prin sesiunile de desen live. Alina Bohoru va veni şi cu o expoziţie individuală de grafică care poate fi văzută tot vineri în Pădure Schullerwald.
Organizatorii anunţă că accesul la toate expoziţiile este gratuit!