Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  271 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Muzeul Judeţean a fost asaltat în aceste zile de peste 1600 de elevi

04/04/2013 15:12:47 Ioana BRADEA  
Zarvă, emoţii şi nerăbdare printre sutele de copii care au trecut pragul Complexului Muzeal în aceste zile. Ploaia care cade de azi dimineaţă peste oraş nu i-a descurajat pe dascăli: până la această oră, Muzeul Judeţean a fost vizitat de 265 de elevi. Recordul aparţine zilei de marţi când s-au înregistrat circa 750 de vizitatori.

Elevi din întreg judeţul au participat, de la începutul săptămânii, la adevărate lecţii de istorie pe viu, desfăşurate în cadrul neconvenţional al Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, în cadrul programului „Să ştii mai multe! Să fii mai bun!”.

Muzeografii bistriţeni au deschis larg porţile tuturor secţiilor din muzeu – dar cea mai de succes printre vizitatori a fost – fără doar şi poate – secţia de istorie: „Cavalerii Bistriţei i-au impresionat în mod deosebit pe toţi elevii. Şi-au prezentat armele, armurile, steagurile şi chiar au făcut demonstraţii de lupte medievale în curtea muzeului, atunci când vremea a fost frumoasă, sau în sălile instituţiei – astăzi. Cei mai mici dintre vizitatori i-au urmărit cu sufletul la gură, unii chiar s-au speriat, intrând în pielea personajelor şi trăind cu emoţie întreaga demonstraţie de forţă” a povestit unul dintre muzeografi.

O altă noutate care s-a bucurat de mare trecere în cadrul programului de cursuri neconvenţionale a fost şi amenajarea unei săli de propiecţie: filme documentare, filme istorice sau de animaţie – au făcut deliciul copiilor care le-au urmărit întinşi pe covor, ca la ei acasă” a mărturisit unul dintre muzeografi.

Nu doar tinerii din Bârgău, Dumitra, Budac, Teaca, Nuşeni, Orhei Căian, Târlişua sau Leşul Ilvei s-au bucurat de secţiile Muzeului Judeţean: „Am avut grupuri numeroase din judeţele Maramureş, Cluj, Suceava şi Neamţ” au povestit muzeografii instituţiei, convinşi că, dacă vremea ar fi fost mai frumoasă, numărul vizitatorilor ar fi fost mult mai mare.

Dacă luni s-au înregistrat 360 de copii, marţi a fost ziua recordurilor (725 de elevi), miercuri instituţia fiind vizitată de 400 de tineri. Astăzi, până la orele prânzului, prin secţiile Muzeului Judeţean trecuseră deja 285 de elevi şi profesori însoţitori.

Să prelungim, deci, săptămâna Şcolii Altfel pe toată durata anului şcolar!

2372 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro