Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Modernizarea Pieței Decebal nu va putea fi realizată pe fonduri europene! Autoritățile nici măcar nu mai caută soluții

10/05/2017 15:30:49 Raluca NECHITI  
Noile ghiduri de finanțare europeană vin cu vești proaste pentru municipalitate. O parte dintre proiectele importante pe care spera să le realizeze nu mai pot fi făcute cu finanțări externe. După parcări au căzut și piețele, astfel că șansa pieței Decebal să poate fi realizată din fonduri europene este nulă.

Deși au trecut șase ani de când se discută despre acest proiect, iar investitorii noilor malluri de pe Calea Moldovei le suflă în ceafă, autoritățile nici măcar nu caută soluții. Milioane de euro au fost investite în obiective nefuncționale, însă pentru modernizarea Pieței Decebal nu sunt bani! Asta în condițiile în care de ani de zile investitorii mallurilor prin zonă au cerut municipalității să mute piața de pe Calea Moldovei, care le va strica vadul viitorilor comercianți care se vor muta în cele două malluri, aflate în plină amenajare.

Proiectul pentru modernizarea Pieței Decebal, unde ar trebui mutată și piața de pe Calea Moldovei sunt vechi, însă nerealizabile. Proiectul „Amenajare și modernizare Piața agroalimentară Decebal” prevede realizarea a două clădiri în regim de P+2E – una pentru organizarea actualei piețe de flori, la parter urmând să fie amenajată piața agroalimentară de flori și brânzeturi. Etajul I ar fi destinat magazinelor pentru produse industriale care funcționează momentan pe Calea Moldovei, iar etajul doi al pieței va fi destinat birourilor.

A doua clădire care trebuie realizată în Piața Decebal, conform proiectului, este în zona actualei piețe de legume, etajul doi al clădirii urmând să fie destinat comercializării de legume și fructe aici urmând să fie amenajată și o zonă de parcare.

În șase ani de zile de când se discută despre acest proiect, banii alocați pentru modernizarea pieței, au fost dați cu țârâita, motiv pentru care nici în acest an nu se va realiza nimic.

Primăria a alocat pentru 2017 din buget o sumă de 300 de mii de lei pentru elaborarea planului urbanistic zonal, a studiilor de fezabilitate și obținerea avizelor și acordurilor, dar și pentru realizarea expertizei tehnice, în rest, nimic!

Ani de zile municipalitatea a mers pe ideea obținerii unei finanțări europene pentru realizarea acestui proiect, însă noile ghiduri de finanțare (care nu mai dau bani pentru astfel de investiții) au dat peste cap planurile municipalității care deocamdată nu are alte soluții pentru găsirea fondurilor necesare realizării parcării acestui proiect.

„Piața Decebal este un proiect care pe formula veche ar fi fost eligibil pe fonduri europene, pe formula nouă din păcate nu. Este totuși o lucrare care va trebui să o realizăm și datorită faptului că în zona de est a orașului, pe Calea Moldovei se dezvoltă un Shopping City, iar cei care fac investiții, și nu mici în zona respectivă, solicită foarte accentuat ca piața de acolo să fie mutată. Cred că în proiectul de modernizare al Pieței Decebal o să-și găsească loc și cei care desfășoară activitate în zona pieței din Calea Moldovei”, spune primarul Ovidiu Crețu.

 

4905 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro