Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  46 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Mit și Aventură prin Pasajele Bistriţei...!

18/08/2017 20:33:10 Ioana BRADEA  
Bistriţenii vor avea parte de momente neobișnuite mâine, de la ora 18, în cadrul Ceremoniei Cheii care deschide Marele Târg al Bistriţei: vor fi invitaţi la o inedită vânătoare de comori prin pasajele Bistriţei! Surprizele nu se opresc aici!

Asociația Turist în Bistrița-Năsăud se va ocupa, pe durata desfășurării Târgului Mare al Bistriței, de evenimente care vor dinamiza viaţa urbană a Bistriţei, punând în valoare, atât cele 3 axe turistice – Axa Coroanei, Axa Breslelor şi Axa Artelor, precum și Piața Centrală. Aceste evenimente fac parte din cadrul proiectului MAP – Mit și Aventură prin Pasaje.

Cele mai importante activități vor debuta mâine, odată cu deschiderea oficială a zilelor de sărbătoare ale oraşului. Va fi, astfel, reconstituit, un inedit personaj – Păzitorul Axei Breslelor care va încerca să-şi cucerească publicul cu o impresionantă Cronică, în cadrul momentului de Ceremonie a cheii – un eveniment public, organizat în parteneriat cu Asociația Turism Epistolar, menit să facă legătura între trecutul și viitorul burgului Bistrița, să sublinieze caracterul de poartă a Transilvaniei, de oraș al pasajelor și care, prin unicitatea sa, să fie magnet permanent pentru turiști și localnici.

Asociația Turism Epistolar s-a ocupat de scenariul întregii ceremonii, în timp ce Asociația Turist în Bistrița-Năsăud a pregătit costumul adecvat și l-a descoperit şi pe cel mai potrivit şi talentat Negustor păzitor al Axei Breslelor, care se va alătura altor păzitori ai Porților istorice din cetate.

În timpul ceremonialului de deschidere a Marelui Târg, Negustorul păzitor al Axei Breslelor va interveni şi va semnala un eveniment neobișnuit petrecut în cursul nopții pe Axa Breslelor: „dispariția unor comori”. El va solicita ca porţile să rămână închise, iar măsurile de pază să fie dublate, până la recuperarea comorilor, anunțând – cu acest prilej – şi marea Vânătoare de Comori. Cine se va dovedi suficient de curajos şi îndemânatic în a descoperi comorile – se va alege cu importante recompense din partea Negustorului.

Proiectul propus de Asociația Turist în Bistrița-Năsăud şi partenerii săi este cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2017, iar acțiunile din cadrul proiectului au scopul de a contribui la dinamizarea Târgului Mare al Bistriței.

Parteneri pentru buna derulare a proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Liceul de Arte „Corneliu Baba” şi Asociația Turism Epistolar – fiind vorba despre un proiect sustinut de: Hotel Castel Dracula, Hotel Metropolis, Restaurant „Taverna Dogarilor” şi Bistriteanul.ro.

Proiectul „MAP – Mit și Aventură prin Pasaje” contribuie la demersurile de dezvoltare locală durabilă, având ca element central susținerea turismului cultural și de agrement / aventură ca motor al dezvoltării durabile a municipiului.

Proiectul include următoarele tipuri de activități:

  • Sesiuni informative-formative pentru cadrele didactice și elevi în domeniul patrimoniului construit cu valoare turistică
  • „Vânătoarea de comori prin Pasajele Bistriței” – Realizarea unui joc de tip treasure hunt și organizarea competiției
  • Ateliere de documentare și creație cu elevi de liceu
  • Editarea Hărții Bistriței şi Ghidului Pasajelor cu informații relevante, legate de valorile cultural-istorice de maximă importanță turistică.
4777 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro