Din nou „mișcarea” a adus împreună echipele de cadre didactice din patru instituții de învățământ implicate în proiectul ERASMUS+ Nature Rangers în cadrul celei de-a IV-a întâlniri transnaționale ce s-a desfășurat la Liceul cu profil tehnic - GEVNER NEBISE MELESKI ve TEKNIK ANADOLU LISESI din localitatea Dortyol, Turcia.
În calitate de instituție coordonatoare, Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 Bistrița a fost reprezentată de doamnele: Vârtic Mayla Iuliana (coordinator proiect), Moldovan Liana (director), Afrim Maria si Inocan Mariana (educatoare), iar din partea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, Bistrița- Năsăud (instituție parteneră în proiect) au participat doamnele: Sidor Luciana (coordonator proiect ), Hudrea Daniela (director) și Farcaș Viorica, profesor logoped.
Folosirea computerului, a smartphonului și televizorului cu discernământ și găsirea unor comportamente cu efect benefic asupra dezvoltării fizice și psihice a copilului constituie scopul proiectului. În cadrul întâlnirii s-au prezentat principalele modalităţi de promovare a acțiunilor întreprinse în proiect până la această dată.
Ce s-a realizat? Cum s-a realizat? Cui au fost destinate activitățile? Au fost întrebările la care toți participanții la întâlnire au fost provocați să răspundă. S-au prezentat materialele promoționale realizate de către fiecare școală (harta cu traseul didactic de plimbare calendare, contorizatorul de mișcare, magneți, filmulețe și albume foto) și s-a insistat pe vizibilitatea și promovarea activităților desfășurate cu elevii și părinții pe site-ul proiectului, pe pagina de Facebook și în celelalte mijloace mass-media.
De asemenea, s-au stabilit activitățile care se vor derula pe parcursul următoarelor patru luni până la întâlnirea echipelor de proiect care va avea loc la Instituto Compresivo no.1 din Lanciano, Italia. Ca în fiecare țară, și de această dată, membrii echipelor de proiect au adoptat un copac (palmier), specific țării de origine.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.
Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.