Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  40 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



MIRIFIC: Spitalele din Bistriţa-Năsăud, curate ca lacrima! Ar umili orice spital european

09/05/2016 15:31:47 Ana ȘTEFĂNEL  
Bistriţa-Năsăud deţine secretul igienei perfecte în spitale! Umilim orice spital din UE cu doar câteva infecţii intraspitaliceşti înregistrate într-un an în spitalele din tot județul! Oficial, microbii aproape că nu există în spitalele noastre. Tot la noi există și spitalul unde nu s-a înregistrat nicio infecție nosocomială. VEZI unde:

Harta judeţelor din România în care s-au găsit probleme la spitale ne-a declarat... puri şi neatinşi! Bistrița-Năsăud se află pe lista scurtă, alături doar de Giurgiu, a județelor în care compania Hexi Pharma nu vindea dezinfectanți cu substanțe active diluate de câteva ori, aspect care poate influența semnificativ rata infecțiilor intraspitalicești. Practic, folosindu-se substanţe diluate, suprafețele dezinfectate nu erau sterilizate perfect.

Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud este instituţia care monitorizează infecţiile intraspitaliceşti, tocmai acelea care ar fi fost favorizate de folosirea unor dezinfectanţi diluaţi în majoritatea spitalelor din ţară. Subiectul pare unul sensibil, astfel încât directorul DSP, dr. Anca Andriţoiu, ne-a pasat astăzi scurt către directorul adjunct al DSP, dr. Doina Petri, pentru lămuriri.

Surprinzător, aceasta a declarat pentru Bistriţeanul.ro că nu este în măsură să dea informaţii deoarece Ministerul Sănătăţii a transmis clar, în cadrul unei videoconferinţe, tuturor unităţilor spitaliceşti şi instituţii legate de acestea din ţară că pe durata anchetei penale nimeni nu poate să spună nimic cu privire la dezinfectanţi sau alte lucruri legate de acest subiect. „Ancheta penală nu vizează şi spitalele din Bistriţa-Năsăud, însă tot nu pot fi comunicate informaţii din cauza recomandărilor primite de la minister” – a declarat Doina Petri pentru Bistrițeanul.ro.

Concret, reporterii Bistriţeanul.ro au solicitat rapoartele cu privire la numărul de infecţii nosocomiale înregistrate în spitalele din Bistrița, Beclean și Năsăud în anul 2015 şi în lunile care au trecut din anul curent. În plus, am fi dorit să vedem rapoarte din aceeaşi perioadă referitoare la numărul de decese având ca şi cauză infecţiile intraspitaliceşti. Sub scuza anchetei penale începută la nivel național și a directivelor primite de la Ministerul Sănătății, nu am avut acces la astfel de informații.

Singura sursă pe care am identificat-o pentru astfel de date este site-ul oficial al DSP BN. Aici am găsit raportul pe anul 2015 cu privire la infecţiile nosocomiale.

Bistriţa-Năsăud se poate mândri, efectiv, cu statistica. Într-un an întreg, mai exact pe durata anului 2015, în tot judeţul au fost raportate cinci (!) infecţii nosocomiale. Două infecţii figurează la spitalul din Bistriţa şi restul de trei, la Beclean. Spitalul din Năsăud nu a raportat nici măcar un singur caz de infecții intraspitalicești în anul 2015.

Toate aceste lucruri sunt o noutate chiar și pentru Europa. Inclusiv în cele mai moderne spitale din UE se înregistrează anual mai multe cazuri de infecții nosocomiale decât în România, să nu mai vorbim de județul nostru.

Conform site-ului oficial al Institutului Național de Sănătate Publică, ultimul studiu care privește infecțiile nosocomiale la nivel european și în România a fost realizat în 2012. În urma acestuia s-a estimat faptul că în spitalele europene „aproximativ 80.000 de pacienţi, adică unul din 18 suferă de cel puţin o infecţie nosocomială”. Pe de altă parte, în România „numărul mediu de infecţii nosocomiale per pacient a fost de 1,13, mai redus comparativ cu media europeană”. Explicaţia din partea INSP este aceea că, probabil, nu sunt raportate toate cazurile de infecţii intraspitaliceşti. Următorul studiu pe această temă va fi realizat în perioada 2016-2017.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro