Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  194 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Mircea Archiudean: Poliţia Locală trebuie reformată. Protecția cetățeanului, un simulacru!

22/03/2016 12:39:16  
Nu este intenția mea să întocmesc fișa de post a Poliției Locale din Bistrița, dar, în mare, cred că rolul ei ar fi să asigure un climat de siguranță cetățenilor de bună-credință care își plătesc taxele și impozitele și să înlăture fenomenele și practicile care nu sunt compatibile cu acest climat de siguranță.

S-a subliniat în nenumărate rânduri ineficiența și neputința Poliției Locale. Pe scurt, se cheltuiesc niște bani, iar protecția cetăţeanului este cam aceeaşi cu sau fără Poliţie Locală.
Ce face Poliţia Locală? Uneori dă dovadă de exces de zel în situații care nu o impun și par total absenți sau nepuntincioși în fața unor acte care tulbură cu adevărat ordinea sau liniștea publică.
Văd că, odată cu apariţia legii antifumat, au dreptul să vegheze la respectarea legii şi să îi amendeze pe fumătorii care încalcă prevederile actului legislativ. Mai au dreptul să amendeze şoferii care parchează în locuri nepermise. Și, în general, să vegheze la ordinea şi liniştea publică. Care ordine? Care linişte publică? Şi cum să veghezi fără să intervii?
Vă dau un exemplu. S-au deschis terasele mai devreme. Pietonalul va fi plin cu cerşetori. Aşa a fost an de an. Bistriţenii, turiştii români şi străini vor fi agasaţi de aceste personaje care nu inspiră nicidecum milă. În special, pentru a impresiona sunt folosiţi minorii, iar părinţii lor stau doi paşi mai încolo. Acei părinţi sunt paraziţi sociali care nu muncesc şi nu produc nimic pentru societate. Ei doar consumă ceea ce produc copiii, adică alocaţia lor şi ce încasează în periplul pe la terase.
Bistriţa nu este Cluj, nici Timişoara sau Bucureşti. Este un oraş mic, ce se vrea turistic, istoric şi nu văd de ce cerşetoria nu ar putea fi stopată. De opt ani văd că fenomenul ia amploare. În opt ani chiar nu a putut fi găsită o soluţie?
Cetăţenii sesizează mereu fenomenul cerşetoriei în centrul oraşului, dar până vine poliţistul local, dacă vine, preferi să pleci tu din zonă, mai ales că mulți cerșetori devin violenți, agasanți sau pur și simplu te pun în situații stânjenitoare.
Dacă Poliţia Locală ar avea un efectiv mai mare nu ar fi cumva ideal, ca în orice oraş normal, ca Poliţia Locală să fie prezentă permanent în zona turistică? Mai mult decât atât, eu văd în viitor o Poliţie Locală care să asigure permanent liniştea şi ordinea publică în toate cartierele oraşului. Ar fi nevoie de un echipaj al Poliţiei Locale, două persoane, la fiecare opt ore, în fiecare cartier. Odată instituit acest lucru, cetăţenii ar conştientiza că sunt protejaţi, iar infractorii sau persoanele care încalcă legea s-ar gândi de două ori dacă mai este cazul să facă „vitejii”. Poliţia Locală nu exclude instituţia Poliţiei. Trebuie să existe cooperare între cele două instituţii.
Reformarea Poliţiei Locale înseamnă şi reformarea Primăriei. Reformarea unei mentalităţi. Poliţia Locală este plătită din banii cetăţenilor. Există bani la bugetul local şi în loc să dăm banii pe struţi, mere, veveriţe şi alte asemenea viziuni edilitare am putea să sporim efectivele Poliţiei Locale pentru ca toţi cetăţenii să se simtă în siguranţă.

4398 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro