Un mic ”wonderland” a apărut doar în câteva luni pe drumul de centură, peste drum de Electroplast, undeva în dreptul reprezentanței Opel. Nu l-a făcut Primăria sau Consiliul Local așa cum au promis de atâtea ori, ci o firmă privată din Bistrița.
O firmă care înțelege nevoia de mișcare a bistrițenilor și care știe să profite de criza terenurilor de sport din oraș.
Concret, pe o jumătate de hectar, au fost amenajate 3 terenuri de tenis de câmp după ultimele standarde ale federației internaționale. Și urmează alte două în câteva luni, acoperite și încălzite. La final, ceea ce se cheamă Grand Slam Tennis Club va fi, de fapt, o școală de tenis, cu antrenori calificați și condiții de top. Terenurile sunt singurele din județ omologate după normele ITF, astfel încât se pot organiza aici orice fel de competiții oficiale naționale.
Zgura și drenajul este de cea mai bună calitate, iar nocturna asigură condiții excelente de joc și după lăsarea întunericului. În scurt timp, va fi construită și o pizzerie, o sală de forță, vestiare și birouri. Totul ca la carte, cum nu s-a mai făcut niciodată în Bistrița.
Grand Slam Tennis Club, prima școală de tenis din Bistrița!
Școala de tenis e deschisă doar de 3 săptămâni și are deja peste 40 de copii care vin aici să învețe tenis. Au la dispoziție cele mai bune condiții din județ și 4 dintre cei mai buni antrenori din oraș.
Andra Coprean, Cristi Pungovschi şi Andru Chiru vor fi ajutați de Iulia Kontra, toți 4 foști tenismeni cu clasări importante la Campionatele Naționale. Andra Coprean se mândrește că face parte din aceeași generație cu Simona Halep sau Sorana Cârstea, cu care s-a întâlnit de multe ori prin concursuri. Cristi Pungovschi are în palmares multe meciuri la toate categoriile de vârstă dar și performanțe bune ca antrenor al lui Robert Betuker, unul dintre cele mai bune produse ale tenisului de câmp bistrițean din ultimii ani.
Împreună, cei 4 antrenează copii cu vârste începând de la 5 ani, dar și adulți care vor să facă mișcare. Prețurile sunt la fel ca oriunde și nu țin cont de condițiile oferite. De pildă, închirierea unui teren costă 20 de lei pe oră, un preț mic raportat la calitatea suprafeței de joc.
Primul concurs în 31 mai!
Obiectivele acestei Școli de tenis nu se îndreaptă deocamdată spre marea performanță. ”Vrem să vină cât mai mulți copii, să se miște să facă sport. Cu siguranță, dintre ei, vor ieși, cândva, și campioni”, spune Andra Coprean. Asta nu înseamnă că Grand Slam Tennis Club e o grupare doar pentru amatori.
A primit deja certificatul de identitate sportivă și cât de curând va avea jucători în turnee naționale. Până una alta, noua școală de tenis organizează pe propriile terenuri un prim concurs în 31 mai și 1 iunie. Întrecerea este rezervată copiilor sub 10 ani, din oraș dar și din afara lui.
Așadar, dacă vă tenta să jucați un tenis de câmp și nu prea aveați unde, acum trebuie să știți că aveți la îndemână un complex sportiv ideal. Iar dacă vă gândeați să vă îndrumați copiii spre sportul alb, acum știți unde să mergeți: Grand Slam Tennis Club, pe drumul de centură! (P)