PSD și-a pus pe frunte, încă de la înființare, de pe vremea lui Iliescu, o etichetă mincinoasă și defilează cu ea până azi: aceea de partid care îi protejează pe săraci și este partidul celor mulți. În realitate, pe oriunde au condus și guvernat, pesediștii au sporit sărăcia și au adâncit inegalitățile.
Pesediștii „ajută” săracii, sărăcindu-i și mai tare. Exemplul cel mai frapant este dezastrul social și economic din Teleorman, județul aflat sub regim Dragnea în ultimii 14 ani. Modelul „Dragnea/Teleorman” este caracteristic tuturor administrațiilor PSD.
PSD menţine ţăranii, fermierii în sărăcie și pe șomeri dependenți de ajutoarele sociale, aşa cum a făcut-o în toate guvernările trecute. Vrea oameni dependenţi la nesfârşit de măsurile lor electorale.
Singurii care au prosperat sub guvernările lor centrale și locale au fost baronii PSD și clientela lor. Şi asta s-a întâmplat chiar din debutul regimului lui Iliescu, cel „curat și cinstit”.
Minciuna „PSD creează locuri de muncă”
În realitate, PSD este inamicul numărul 1 al locurilor de muncă și cel mai mare generator de șomaj.
Au refuzat să modernizeze economia pe vremea lui Iliescu și românii au plătit scump prin recesiune, șomaj și sărăcie. Au tăiat masiv investițiile publice în guvernarea Ponta/Dragnea și astfel locurile de muncă promise au rămas, în cea mai mare parte, pe hârtie.
Au desființat școlile profesionale pentru a sprijini clientela pesedistă din sistemul universitar. Măsura a fost luată de ministrul PSD Ecaterina Andronescu. Măsura PSD a dus la o criză majoră de oameni calificaţi și a îngroșat numărul tinerilor șomeri.
Minciuna „PSD vă dă, nu vă ia”
În realitate, românii au plătit întotdeauna scump dărnicia electorală a PSD. PSD n-a dat niciodată din propria traistă, ci a făcut-o din banii românilor, sacrificând dezvoltarea și viitorul țării. Iar PSD a avut mereu grijă, la guvernare, să ia înapoi cu patru mâini ce a dat cu o mână în prag de campanie.
Dacă PSD „dă și nu ia”, cum se face că județele unde PSD a domnit ani la rândul, în frunte cu Teleormanul, arată ca și cum „li s-a luat” cu furie, nicidecum ca și cum „li s-ar fi dat” cu mărinimie pesedistă?
Minciuna lui „Vă dăm” arată mentalitatea primitivă a unui partid aflat departe de standardele occidentale ale secolului 21, inclusiv de standardele propriei familii politice, socialiștii europeni. Un partid modern, care-și respectă cetățenii, nu „dă”, ci aplică politici publice care oferă oricui șansa să câștige pe baza muncii, performanțelor și talentelor proprii.
Minciuna „PSD taie taxele”
O fac doar ca să câștige alegerile, fără calcule și o fundamentare serioase. După alegeri, dacă vin la guvernare, vor pune alte taxe ca să adune bani pentru clientele și viitoarele pomeni electorale.
Ponta a fost campionul introducerii de noi taxe cât a fost premier. A dovedit o fantezie debordantă și nocivă în introducerea de biruri care vor rămâne în folclor (taxa pe stâlp, taxa pe bacșiș, supra-acciza pe carburanți). În preajma prezidențialelor din 2014, Ponta a descoperit brusc că e adeptul relaxării fiscale, pe care a promovat-o heirupist și fără fundamentare (modificarea Codului Fiscal). PNL a intervenit atunci și a adus lucrurile la normalitate, prin negocieri cu celelalte formațiuni parlamentare.
Culmea ironiei, PSD promite acum, înaintea alegerilor, că va reduce sau elimina taxe pe care tot el le-a pus. De exemplu, în programul economic de campanie, PSD promite că va reveni la calcularea accizei în funcție de cursul real al euro. Ponta a fost cel care, în goană după banii românilor, a modificat modul de calcul al accizei în defavoarea consumatorilor, în funcție de un curs al euro mai mare decât cel real.
Jocul PSD cu taxele îi arată cât de neserioși și lipsiți de scrupule sunt. Un partid cu lideri onești prezintă transparent baza de calcul a relaxării fiscale, știind că evoluează în granița angajamentelor României în fața partenerilor UE. Între aceste limitări justificate, un partid face dovada politicilor profesioniste și a soluțiilor realiste. Or, PSD joacă necinstit atât în fața românilor, cât și în fața partenerilor occidentali. A prezentat calcule șmecherite, PNL dovedind că deficitul măsurilor PSD este, de fapt, 2,8% din PIB. Mult peste prevederile Tratatului de guvernanță fiscală (1%) pe care Ponta și PSD l-au votat în Parlament.
PSD a considerat întotdeauna clasa de mijloc un pericol politic, pentru că nu are nevoie de oameni liberi, cu inițiativă, care trăiesc pe picioarele lor și nu depind de pomenile și promisiunile PSD. Aceasta se vede cel mai clar la sate, acolo unde PSD a boicotat cât a putut formarea și întărirea clasei mijlocii rurale. La sate, PSD domină autoritar acolo unde există o prăpastie între populația săracă, îmbătrânită și pătura subțire de latifundiari. De aceea, PSD nu are niciun interes politic real să pună în practică măsuri de durată privind relaxarea fiscală și sprijinirea întreprinzătorilor mici. Are doar interesul electoral să lanseze perdele de fum.
(P)