Mihai Oprea, director de marketing la CASA EMA, are idei interesante pentru a atrage cât mai mulți copii la bazin. Vorbește bine și corect despre legătura între Școala de ÎNOT și Clubul Sportiv în conducerea căruia lucrează.
Casa EMA lansează Abonamentul Moș Nicolae – 10 ședințe de lecții de înot pentru copii și adulți, între 1-8 decembrie, la prețul de 159 lei (20% reducere). Sub pretextul de a obține mai multe detalii despre această promoție, am stat de vorbă cu Mihai Oprea, unul dintre oamenii care știe tot ce mișcă în Complexul Sportiv din Parcul Municipal.
În ultima vreme se spune că nu ești un părinte bun dacă nu-ți duci copilul la înot. Totuși, să recunoaștem, nu e un sport ieftin, nu e o activitate la îndemâna tuturor. Văd că vă preocupă această chestiune și căutați mereu tot felul de variante pentru a atrage bistrițenii la Casa EMA
Ne preocupă, e adevărat. Am avut, avem și vom avea tot felul de promoții, programe sau evenimente prin care dorim să atragem cât mai mulți copii către noi. De pildă, odată cu începutul lunii decembrie, Casa EMA vrea să promoveze Școala de ÎNOT Casa EMA prin implementarea unei promoții de reducere cu 20% a lecțiilor de înot, atât pentru copii cât și pentru adulți, pentru o perioadă de 8 zile. Astfel, dorim să facilităm accesul unui număr mai mare de doritori de sport la lecțiile de înot, dezvoltarea sportului și a unui stil de viață sănătos, în general, fiind o prioritate pentru Casa EMA încă de când am intrat pe piață.
Cum stați cu secția de performanță? Pare ușor îngreunată activitatea ei de atâția amatori care vin doar să se relaxeze, să se distreze…
Dimpotrivă! Cei care fac lecții de înot cu antrenorii Casei EMA reprezintă și o bază de selecție pentru Clubul Sportiv Casa EMA, cel care se ocupă de ghidarea celor talentați către zona de performanță.
Clubul Sportiv Casa EMA, prin colaborarea pe care o are cu diverse cluburi și antrenori din țară (în mod special cu clubul Swim din Cluj-Napoca și antrenorul Ciprian Beșe) dorește să dezvolte sportul de performanță în județul nostru, să fie o punte de trecere între relaxare/învățare și practicarea de nivel profesionist al sportului, preponderent pe partea de copii și juniori. Astfel, clubul oferă posibilitatea tuturor doritorilor să își întețească programul de lucru – de la 2 ore pe săptămână, cât este media unui abonat la Școala de ÎNOT Casa EMA, până la 4-5 ore de antrenament pe săptămână. De asemenea, sportivii legitimați la clubul nostru, afiliat FRNPM (Federației Române de Natație și Pentatlon Modern), participă la diverse competiții organizate de federație în toată țara, inclusiv la campionatele naționale.
Am văzut care sunt facilitățile pentru începători și amatori. Ce înlesniri au sportivii de performanță care sunt legitimați la Casa Ema?
Din partea clubului, în baza unei taxe de apartenență de 170 de lei lunar, sportivii beneficiază de diverse facilități, între care: asigurarea bazei de pregătire – piscina complexului wellness Casa EMA (cu temperaturaapei de 30 de grade Celsius și nivel de clor insesizabil) de oricâte ori este recomandat de antrenor. Punerea la dispoziție a unui antrenor profesionist, Gabriel Biriș, antrenor atestat în FRNPM care are, în același timp, o experiență în domeniu de peste 4 ani și este și în process continuu de perfecționare profesională. Asigurarea transportului și cazării pe durata competițiilor din afara Bistriței. Asigurarea parțială a echipamentului de antrenament și concurs. Și multe altele, în funcție de nivelul de pregătire la care se află sportivul.
Aveți câteva rezultate interesante la concursurile la care ați participat. Totuși, încă nu ați rupt gura târgului. Ce vă propuneți pentru viitorul apropiat?
Nu ne așteptăm să se întâmple totul peste noapte, suntem un club tânăr, în formare. Baza de selecție este încă mica dar productivă, dovadă fiind rezultatele obținute în ultimii 3 ani la competițiile la care am participat. Avem răbdare și studiem atent fiecare pas, începând cu primele contacte pe care un copilaș le are cu apa sub supravegherea antrenorilor de la Școala de ÎNOT Casa EMA, Gabi, Alex, Anca, Marius, Horea, Florin, Andrei, Olimpia, Kinga sau Moni. Ulterior le ghidăm pașii, pentru ca o parte din ei să facă trecerea de la sportul de masă, de relaxare și formare către sportul de performanță. Dorim să fie o trecere naturală, neforțată, pentru a fi capabili să muncească cu voință, aplicând astfel o gândire pe termen lung. Noi ne dorim ca micii sportivi să se dezvolte armonios, dar și cu spirit competitiv în sânge. Nu vizăm obținerea de medalii și performanțe în scurt timp și cu orice preț, evitând în acest fel apariția unor frustrări ulterioare ce ar putea duce la abandonarea sportului pe termen mediu și lung.