Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  28 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Micii producători din Căianu Mic se vor antreprenori de succes!

06/11/2012 14:31:13 Iulia STUPINEAN  
Căianu Mic este comuna cea mai activă din Bistrița – Năsăud în ceea ce privește implicarea administrațiilor locale din întreg județul, într-un proiect axat pe antreprenoriatul în mediul rural! Micii producători de aici vor deveni mai cunoscuți prin intermediul unei rețele E-farmer.

Începând din luna martie a acestui an, Asociația Center for Health Reserch implementează în întreg județul Bistrița – Năsăud proiectul “Antreprenoriat în Mediul Rural” finanțat prin Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, în valoare de 2.088.776 de lei.

Proiectul urmărește îmbunătățirea competențelor și a calității resursei umane din Regiunea de Nord - Vest a țării, prin facilitarea accesului acesteia la ocupații non - agricole. Grupul țintă urmărit este alcătuit din persoane implicate în agricultura de subzistență, șomeri și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Pentru a veni în sprijinul acestor oameni, beneficiarii proiectului organizează o serie de activități. Una dintre acestea presupune furnizarea gratuită de cursuri de antreprenoriat pentru șomeri, tinerii interesați și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Cursurile vor avea loc la Cluj iar participanții vor beneficia de transport, masă și cazare gratuite.

O altă latură din cadrul proiectului face referire la consolidarea competențelor antreprenoriale pentru întreprinzătorii care sunt deja activi în mediul rural, prin crearea unei rețele E-farmer, care să cuprindă cât mai mulți producători de produse tradiționale și meșteșugărești din județul Bistrița – Năsăud.

Echipa de implementare a proiectului a reușit până acum să identifice nevoile de formare necesare pentru demararea primelor cursuri de antreprenoriat programate spre în luna decembrie a acestui an. Cât privește activitatea de colectare de date pentru portalul E –farmer, aceasta este una continuă și va dura cel puțin până la finalizarea implementării proiectului, respectiv decembrie 2013.

Potrivit organizatorilor din cadrul proiectului, până la această dată, printre comunele din Bistrița – Năsăud cele mai interesate de participarea la acest proiect se numără Spermezeu și în mod special Căianu Mic, comună care are deja 8 producători înscriși pe platforma E – farmer iar lista nu se oprește aici. "Îi așteptăm în continuare pe toți producătorii locali de la noi care vor să se înscrie în acest proiect și să se promoveze pe acea hartă electronică. Ei au acum ocazia de a deveni mai cunoscuți, mai pricepuți și pe lângă asta pot relaționa și cu alți producători. Cine este interesat de această participare, poate să vină direct la sediul primăriei noastre și să mă caute personal", a declarat pentru Bistriteanul, ro, primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

La ora actuală, cei mai mulți producători din comuna Căianu Mic sunt axați în special pe produse agricole, pe apicultură (faguri de miere și ceară pentru lumânări) și pe produse de marochinărie.

5959 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro