Reţete inedite, ingrediente alese şi un pic de dragoste! Acesta este secretul pentru un gulaş delicios care să fie demn să urce bucătarii pe podium. Primăria Bistriţa organizează un nou concurs de gătit gulaş la ceaun şi aşteaptă bucătarii dornici să convingă că sunt ce mai buni să se înscrie la competiţie.
Ediţia din acest an a concursului de gătit gulaş va avea loc în 17 mai în Pădurea Schullerwald şi se va desfăşura în cadrul Maialul Bistriţean, sărbătoare dedicată maghiarilor din Bistriţa. La concurs se pot înscrie atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, iar data limită de înscriere ese 15 mai.
Organizatorii anunţă însă că numărul locurilor este limitat şi că nu vor putea fi mai mult de 20 de echipe. Înscrierile se pot face la Primăria Bistriţa, iar detalii despre această competiţie se pot afla la numerele de telefon 0263-224706, int. 109 sau 0756-122015.
Municipalitatea va asigura montarea pavilioanelor şi va pune la dispoziţia participanţilor, gratuit, lemnele de foc şi două ingrediente de bază: carnea şi cartofii.
Concurenţii trebuie să ştie că vor trebui să pregătească minim 30 de porţii pe care să le împartă bistriţenilor care vor merge în 17 mai în Pădurea Schullerwald.
Regulamentul concursului specifică foarte clar că bucătarii care se întrec trebuie să abă câte un ceaun de minim 20 de litri în care să pregătească gulaşul. De asemenea, concurenţii trebuie să îşi aducă ingredientele şi toate cele necesare pentru gulaş.
Primăria Bistriţa va alege şi un juriu care va gusta din fiecare gulaş pregătit de concurenţi, iar la final, în funecţie de punctaj se vor alege şi câştigătorii care vor fi premiaţi pentru bunătăţile pe care le-au pregătit.