Zeci de locuitori de pe strada Zăvoaie au pus anul trecut mâna de la mână și și-au asfaltat singuri strada, sătui să aștepte ca Primăria Bistrița să se implice. Anul acest au cerut ajutor însă Primăria nici nu vrea să audă...
În doar câteva zile localnicii au reușit să asfalteze o porțiune de circa 500 m. După un an însă strada a fost distrusă de mașinile care duc gunoaie la depozitul care există în zonă. Supărați, locatarii au cerut ajutorul primăriei.
„În calitate de cetățeni și contribuabili ai municipiului Bistrița cerem o mai serioasă implicare a Primăriei Bistrița în rezolvarea problemei, în special a drumului de acces strada Zăvoaie. Menționăm faptul că în repetate rânduri strada Zăvoaie a fost reparată pe cheltuiala rezidenților din zonă, fără nici cel mai mic sprijin din partea Primăriei, lucru total nefiresc pentru un oraș european. Acum, în prag de iarnă drumul este aproape impracticabil, autoturismele ne sunt distruse, locuințele sunt supuse unei deteriorări constante din cauza tonelor de praf, iar prezența precipitațiilor generează tone de noroaie. În concluzie, solicităm intervenția promptă, în cel mai scurt timp, în vederea ameliorării calității drumului public Zăvoaie pentru a crea un plus de confort rezidenților din zonă” scriu în solicitarea adresată Consiliul Local Bistrița zeci de cetățeni din zonă.
Din păcate, veștile pentru locatari nu sunt deloc bune! Municipalitatea spune că în actele lor strada are o lungime de 2685 m și o lățime de 10 m. Însă în actele de la Cadastru lungimea lățimea străzii variază 7,80 și 14 m și că strada nu a fost cuprinsă în nicio etapă de proiectare deoarece există o diferență între lățimea din domeniul public și lățimea extrasului cadastral. Din acest motiv “nu se poate asigura lățimea minimă de proiectare de 10 m pe toată lungimea străzii până la rezolvarea situației juridice” explică angajații de la Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Bistrița.
În plus, Direcția de Servicii Publice a Municipiului Bistrița susține că s-a verificat și s-a constatat că partea carosabilă în zona caselor de locuit este într-o stare corespunzătoare, fără gropi. „Au existat unele probleme în zona spre rampa de depozitare a deșeurilor unde s-a intervenit cu piatra. În anii anteriori 2012 și 2013 s-au efectuat lucrări de reparații cu piatră” mai spun angajații municipalității.
Nici aleșii bistrițenilor nu au avut o poziție diferită față de cea a executivului primăriei. Ei au adoptat cu 12 voturi „pentru” punctul de vedere al primăriei. Concluzia?! Rămâne cum ați făcut! Noi nu vom face nimic!
FOTO: ARHIVĂ