Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  37 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



MESAJ DE DEPARTE: Cosmin Mocan: Ar trebui să fim mai mândri de noi înşine!

21/04/2013 15:55:17 Ioana BRADEA  
Cosmin Mocan a plecat din Bistriţa de aproape 11 ani, a poposit prin Barcelona (Costa Brava, mai precis) vreo 6 ani, şi-a cunoscut aici viitoarea soţie, iar după căsătorie, a decis să se mute în oraşul ei natal – Liverpool. A trimis 356 de CV-uri până să fie chemat la un interviu, dar acum este aproape de vârful piramidei.

În ciuda faptului că a avut drept de reşedinţă şi drept de muncă în Liverpool, Cosmin Mocan nu a avut parte de câini cu covrigi în coadă. Dimpotrivă.„A fost foarte greu la început, a fost nevoie să trimit exact 356 de CV-uri ca să fiu chemat la un interviu :) Am trecut cu bine de interviu şi am început să muncesc în Jacob´s şi tot aici muncesc şi în ziua de azi".

Locul de muncă

Am început de jos iar acum sunt proape de vârful piramidei. E bine... E greu să explic ce fac. Pe cartea de muncă scrie că sunt Operator, în realitate sunt persoana căreia îi strigă numele toată lumea când ceva nu merge bine, când au nevoie de ajutor sau când se fac ceva modificări la infrastructura  liniei de producţie...”  

Dacă la început a fost vorba de un simplu loc de muncă, după ce a fost promovat în poziţia în care munceşte acum Cosmin recunoaşte că a pus foarte mult suflet, timp şi energie în ceea ce face. Este o muncă destul de complicată, dar atunci când te implici cu pasiune totul devine foarte uşor. Şi foarte palpitant. „S-au investit foarte mulţi bani în locul meu de muncă, fiind un produs nou pe piaţă. Maşini industriale noi şi publicitate, ca să nu mai vorbesc de aproape 4 – 5 milioane de lire investite în trainingul pentru operatori... Aşteptările erau şi sunt foarte mari dar totul merge bine pe moment...” povesteşte Cosmin. 

Simţul umorului, parcurile, muzeele şi catedralele din Liverpool

Cosmin Mocan a fost cucerit de oraşul în care s-a stabilit. „Îmi place foarte mult simţul umorului pe care îl au aici în Liverpool, îmi place accentul pe care îl pun pe sport şi îmi place superba rivalitate dintre „Reds” (Liverpool Fc) şi „Blues” (Everton Fc).   Îmi plac parcurile din oraş, muzeele, ducurile, grădinile şi cele două catedrale. Adevărul este că Liverpool e un oraş superb, cu o istorie şi o tradiţie extraordinară...” admite Cosmin, deranjat totuşi de lipsa de autoritate a poliţiei, de uşurinţa cu care se obţin ajutoare sociale şi de ignoranţa şi rasismul unei minorităţi.

Gânduri de revenire în ţară? No way!

Cu toate acestea, pe Cosmin nu-l bate gândul să se reîntoarcă în România. „Sincer să fiu, mi-e greu să mă gândesc la reîntoarcerea în România. Soţia şi copilul meu sunt lângă mine iar ce le pot oferi aici n-aş putea să le ofer niciodată în România...” Pe de altă parte, consideră Cosmin Mocan, tot ce a „realizat în viaţă” se află în Liverpool. Dacă s-ar întoarce în România ar însemna să renunţe la toate realizările de până acum. „Nu-mi imaginez în ce „condiţii” m-aş întoarce. Am ales să venim aici, de-acum aici îmi este casa şi serviciul. Singurul lucru care mă leagă de România sunt părinţii mei...” mai spune Cosmin.

  Din punctul lui de vedere, nu există o mare diferenţă între englezi şi bistriţeni. „Nu sunt cu nimic mai buni decât noi, dar englezii sunt mai „mândri” de ceea ce sunt şi ceea ce fac. Poate că-n viaţa de zi cu zi suntem toţi o apă şi-un pământ, dar ar trebui să fim şi noi mai mândri de noi înşine..:) Englezii sunt foarte uniţi în cadrul comunităţii în care trăiesc. Aici se realizează foarte mult cu ajutorul oamenilor de rând, al vecinilor...”  

Cum i se pare Bistriţa de departe?

Cosmin a fost ultima oară la Bistriţa în iulie 2011 iar oraşul i-a lăsat o impresie foarte bună: „Pentru cineva care vine acasă „din haşti în Paşti”, observ, cu fiecare vizită, că oraşul nostru e tot mai frumos... Probabil nu sunt foarte obiectiv din cauză că aştept mult timp până să vin acasă iar când vin, sunt „puţin” orbit de bucuria de a fi „acasă”, la mama şi tata. Dar am adus cu mine, în mai multe rânduri, prieteni englezi din Liverpool şi toţi vor să revină. Asta spune mult despre oraşul nostru...”  

Ce mesaj ar transmite bistriţenilor de acasă? Ei bine, foarte simplu: Cosmin îi felicită pentru evoluţia oraşului de 11 ani încoace şi afirmă fără jenă: „Sunt mândru pentru că SUNT BISTRIŢEAN...!”

10374 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro