Doi dintre cei mai cunoscuți Chefi din România pregătesc la această oră un meniu cu totul special în bucătăria Restaurantului Coroana de Aur. Maestrul în Artă Culinară Ștefan Bercea și fiul acestuia, Chef Dragoș Bercea, vor prezenta mâine produse speciale în cadrul unei expoziții culinare cu... degustare. Inclusiv de vin...
Maestrul Ștefan Bercea, președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, îl însoțește pe fiul său Dragoș, cel care s-a clasat pe locul III în competiția Top Chef, la Bistrița.
Cei doi au venit la invitația conducerii complexului Coroana de Aur pentru a îmbunătăți meniul, mai ales că peste puțin timp complexul (aflat acum în renovare) va deshide o nouă aripă cu servicii de patru stele.
Timp de trei zile, cei doi Chefi îi vor învăța câteva secrete pe toți bucătarii de la restaurantele Coroana de Aur, Codrișor și Dracula.
Ziua de ieri a fost una deosebită, în care bistrițenii au învățat să facă rulade speciale cu creveți, spanac, supă din fructe de mare, dar și piept de curcan în aspic, iar astăzi o bună parte din timp va fi alocată deserturilor. Ziua de mâine se va încheia cu o expoziție culinară cu degustare la care sunt invitați cei mai fideli clienți ai restaurantului, conducerea complexului asigurându-ne că surprizele pregătite vor fi delicioase și cu totul noi.
Impresionați de modul de lucru al celor doi chefi, bucătarii nu ratează nicio explicație. Li s-a mai confirmat o dată că pentru a face această meserie e nevoie de multă imaginație, dar și de răbdare pe măsură.
Ștefan și Dragoș Bercea dețin Cabana Vânătorilor din Predeal, „inima” fiind chiar restaurantul care se impune prin gastronomia cu specific vânătoresc. Cei doi au o bogată experiență culinară pe care nu se sfiesc să o împărtășescă cu cei care iubesc gastronomia.