O reteta originala, multa pricepere si rabdare fac ca friptura pregatita de medicul Otilia Tanase sa faca pofta chiar si celor mai pretentiosi. Busuiocul, uleiul de palmier si vinul rosu sunt doar cateva din ingredientele care fac friptura pregatita de aceasta deosebit de gustoasa.
Aproape orice crestin pune pe masa de Paste friptura de miel. Fiecare are un ingredient special cu ajutorul caruia face o delicioasa friptura.
Doctorita Otilia Tanase pregateste miel la cuptor dupa o reteta originala si foarte sanatoasa.
“Eu de obicei cumpar pulpa din spate pe care o tai in bucati. Intr-o tava pun ulei de palmier si aranjez carnea pe care o condimentez cu sare si piper dupa gust. Mai adaug ulei de masline, busuioc si usturoi, iar in tava mai pun si rondele de morcov, ardei capia rosu si uneori mar. Pentru ca mielul scade foarte tare in tava pun un pic de apa minerala, astfel carnea va fi frageda si bine patrunsa. Acopar tava cu folie de aluminiu si o las la cuptor circa 30 de minute dupa care o scot si adaug verdeturi mediteraniene si o cana de vin rosu, iar apoi o mai las in cuptor cam 10-15 minute”, a explicat pentru Bistriteanul.ro dr. Otilia Tanase.
Pentru garnitura medicul pregateste fie orez, fie legume mexicane sau cartofi.
“La sfarsit pot sa spun doar “Pofta buna!”. Este o reteta sanatoasa pentru ca nu folosesc decat ulei de palmier si ulei de masline, nu adaug alte grasimi”, mai spune Otilia Tanase.