Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  66 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Medicii si asistentii medicali bistriteni nu pleaca inca din spitale

29/08/2010 08:34:47 Camelia MOLDOVAN  
Desi anul trecut opt dintre cei mai buni medici pe care i-a avut vreodata Bistrita au preferat sa renunte la a mai oferi servicii in cadrul Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud, in acest moment nu exista cazuri de acest gen, chiar daca salariile din sistemul medical au fost si ele afectate de reducerea cu 25 de procente.

Cu toate ca la nivel national sute de medici si asistenti medicali si-au anuntat intentia de a parasi spitalele din cauza salariilor neatractive, in judetul nostru inca nu exista situatii de acest gen.

Dupa reducerea cu 25 la suta a salariilor, medicii bistriteni inca nu si-au anuntat superiorii ca ar vrea sa renunte la posturi pentru a pleca in strainatate, unde ar castiga mult mai multi bani decat in Romania. Anul trecut au existat insa astfel de situatii. Opt medici din cadrul Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud au plecat la alte spitale, atat din tara, cat si din strainatate.

Salariile din Romania i-a determinat pe o parte dintre medici sa prefere sa isi desfasoare activitatea in strainatate, unde munca le este rasplatita mult mai bine. Printre cei opt medici care au renuntat la Bistrita anul trecut se numara si Anca si Sever Moldovan, un medic chirurg si un anestezist. Cei doi au venit de la Spitalul Fundeni la Bistrita pentru a da o sansa la viata si bistritenilor. Lor li se datoreaza, in mare parte, si numeroasele donari de organe, care situau anul trecut judetul nostru pe locul trei pe tara la acest capitol. Acestia au plecat in Franta, unde o clinica le-a facut numeroase oferte. Au semnat contractul pe un an.

De asemenea, un alt medic bun pe care Bistrita l-a pierdut este Claudiu Berintan, medicul Serviciului de Ambulanta, care a plecat la Bihor. Pe aceeasi lista se numara si Elena Rastariu, medicina de laborator, care a plecat la Iasi. Totodata, Alexandru Codreanu de la ortopedie a plecat la Bihor si Garofita Muntianu de la oftalmologie a plecat la Deva. Veronica Butz, medic oftalmolog a plecat in Franta, iar Armand Puscar de la ortopedie si-a luat la revedere de la Spitalul Judetean.

Insa, cu toate ca anul trecut, sistemul medical bistritean a pierdut o parte din medicii buni, cei care inca au mai ramas nu vor sa plece. Asta deocamdata … Gabriela Remes, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud, a declarat pentru Bistriteanul.ro ca “nu avem inca situatii de acest gen. Nu am inregistrat nicio demisie, chiar daca salariile au fost reduse cu 25 la suta”.

Si directorul Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud, dr. Mircea Gelu Buta, confirma acest lucru: “Nu mi-a zis nimeni ca ar vrea sa plece. Nu cred ca o sa ne confruntam cu astfel de probleme ...

Cu toate ca o parte dintre medici au plecat, anul trecut, Bistrita i-a castigat pe medicii Camelia Gabora si Lucian Gabora, care activeaza la Unitatea de Primire Urgente, pe Veronica Moisil, la dermatologie si pe Mihaela Peica la psihiatrie infantila. Totodata, pe lista celor veniti se mai numara si Loredana Vasile (alergologie), Vasilita Craciun (medicina legala), Codruta Cosna (pneumologie), Maria Bleoca (boli infectioase) si Mihai Mariasiu (medicina de familie).

Astfel, in total, anul trecut opt medici au plecat din Bistrita si alti noua au venit sa isi desfasoare activitatea la Spitalul Judetean.

5173 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro