Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  45 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Maşinile de la Ambulanţă, exploatate la maxim

28/08/2013 11:39:20 Flavia DANCIU  
Parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa - Năsăud e format din 29 de maşini. Acestea sunt exploatate la maxim deoarece sunt foarte multe solicitări. Reprezentanţii SAJ BN speră ca anul acesta să primească maşini noi.

Telefonul 112 sună non – stop, iar maşinile de intervenţie din cadrul SAJ BN vin şi pleacă, fără să aibă pic de răgaz „să-şi tragă sufletul”. În parcul auto al serviciului se află 29 de maşini, din care 15 pentru urgenţe şi 14 pentru transport.

„Datorită numărului mare de solicitări, maşinile sunt exploatate la maxim. Unele au grad de exploatare de 75 la suta, iar altele de 150 la suta” a declarat pentru Bistriţeanul.ro managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud, Annabella Muzsi.

Parcul auto al SAJ BN nu a fost înnoit de mai bine de doi ani, astfel că maşinile au sute de mii de kilometri la bord.

„Avem o maşină din 1999 care are la bord peste 600.000 km, o maşină din 2001 care are peste 300.000 km, două maşini din 2002, fiecare din ele cu peste 450.000 km la bord şi una din 2003 cu peste 500.000 km rulaţi”, a explicat Annabella Muzsi.

Celelalte maşini, primite din 2003 până în 2011 se apropie de 400.000 km fiecare.

„Cea mai mare problemă e că judeţul nostru este unul de munte şi multe drumuri nu sunt bune, aşa că atunci când circuli pe ele, sunt trepidaţii. Aceste trepidaţii nu afectează numai maşina ci şi aparatura care este în ea, deoarece se mişcă, nu stă în poziţia în care ar trebui. Sunt judeţe, în special cele de câmpie, unde sunt şosele bune şi la 400.000 km la bord, nici nu simţi nimic la maşină, dar aici la noi e altfel. Maşinile se strică foarte repede”, a spus managerul SAJ BN.

De multe ori, maşinile de la Ambulanţă sunt solicitate să preia pacienţi din zone de deal sau de munte greu accesibile şi să îi transporte la medicii din comună.

„Nu am mai primit maşini noi din 2011. Anul trecut când am dat lista cu numărul de km al fiecărei maşini din parcul auto, nu am primit deoarece au fost doar 50 de maşini de împărţit la nivel naţional, şi s-au luat în ordine descrescătoare maşinile cu cel mai mare kilometraj, iar la noi nu a ajuns nici o maşină”, a declarat Annabella Muzsi.


Pentru anul acesta, secretarul de stat dr. Raed Arafat a anunţat că sunt pregătite aproximativ 150 de ambulanţe ce vor fi împărţite la diferite servicii judeţene. Astfel, SAJ BN speră că va fi printre serviciile ce vor primi maşini noi.

 

 

5306 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro