Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  87 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Manifestări de excepție organizate la Palatul Copiilor din Bistrița și Năsăud

01/05/2014 09:47:24 Ioana BRADEA  
Elevii Şcolii Gimnaziale Piatra Fântânele au străbătut chiar și 10 kilometri pe jos, pentru a ajunge la Mănăstire și a da viață unor personaje biblice la Palatul Copiilor din Bistrița. La Năsăud, într-o ie cu flori albastre, făcând reverenţe interioare, cu emoţie şi luciditate, Mihaela Ursa a susţinut la Năsăud conferinţa „De ce citim?”

Îndrumaţi de măicuţele de la Mănăstirea Piatra Fântânele şi de părintele duhovnic Gavriil, elevii Şcolii Gimnaziale Piatra Fântânele au regizat, în ciuda obstacolelor impuse mai ales de distanţa dintre casele lor şi mănăstire (chiar 10 km), un spectacol compus din şase scenete religioase, demne de adevăraţii profesionişti.

Totul a fost organizat în cele mai mici detalii, de la decor şi costume până la replici şi suport tehnic prin fundalul muzical și imagini proiectate, care au însoţit scenetele” scria despre acest eveniment Alexandra Andrecuţ, elevă în clasa a IX-a, care frecventează cercul de Jurnalism, la Palatul Copiilor Bistriţa și care a remarcat că un alt personaj care a făcut senzaţie pe scenă a fost şi „Sâmburică Bramburică”, un copil care încearcă să fie un bun creştin, dar întârzie la slujbă şi nu este atent la rugăciune, învăţând, în cele din urmă, cu ajutorul unui bătrân, ce trebuie să facă pentru a-I fi pe plac lui Dumnezeu.

Elevii actori au reuşit să ridice sala în picioare, stârnind aplauze furtunoase printre cei prezenţi la spectacol - între care s-au numărat şi părintele diacon Ioan şi părintele Andrei de la Mănăstirea Nicula, cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Piatra Fântânele, profesorul Sever Şuteu, director al Palatului Copiilor, alături de multe cadre didactice din instituţia gazdă, iubitori de artă, creştini bucuroşi de ceea ce s-a prezentat.

Tot recent, Palatul Copiilor din Năsăud a organizat o întâlnire de zile mari cu profesorul universitar Mihaela Ursa, originară din Sângeorz Băi, acum stabilită la Cluj – despre care Ionela Silvia Nușfelean (Palatul Copiilor Bistrița) remarca:

În laboratorul intern al cercului creativ de la Clubul Copiilor Năsăud, nevoia de autentic şi entuziasmul profesoarei Maria Gonda proiectează activităţi-eveniment. La iniţiativa sa, în weekend-ul din Săptămâna luminată, la Muzeul Grăniceresc Năsăud, şi prin grija managerului Lucian Vaida, s-a oferit iubitorilor de literatură din judeţ o oportunitate deosebită – să urmărească prelegerea despre lectură a conferenţiarului universitar Mihaela Ursa, altfel decât din interviurile televizate sau din cele din presa literară.

Din dialoguri, pasaje de critică literară, din eseurile sale, Mihaela Ursa s-a dezvăluit ca o personalitate de o vastă cultură, dezinvoltă, privind din multiple perspective un lucru, fiind implicată şi în diverse ateliere interdisciplinare.

Luase de curând la Bistriţa, la Colocviile Liviu Rebreanu, premiu pentru critică literară, o văzusem în revista Mişcarea literară, dar legăturile cu spaţiul judeţului sunt mult mai strânse. Născută la Sângeorz-Băi, urmând Colegiul George Coşbuc, despre care afirmă că e cea mai consistentă etapă de studiu în formarea sa, Mihaela Ursa s-a întors „acasă”, cu experienţa universitară de 20 de ani, cu o traistă de cărţi şi de premii, cu o alură de primăvară.

Într-o ie cu flori albastre, îmbrăţişând spaţiul, făcând reverenţe interioare, cu emoţie, dar cu aplicare şi luciditate a susţinut într-un picior conferinţa „De ce citim?”.

Cu fluenţă, bun gust, optimism a încercat să dezvăluie care ar fi resorturile intrinseci sau exterioare, motivaţia lecturii, beneficiile ei, abordând tematica, în stilu-i caracteristic, din mai multe unghiuri.

Apelând la paliere teoretice, la diverse studii de specialitate, dar şi la experienţa universitară şi exemple personale, a reuşit să motiveze suplimentar auditoriu înspre ficţiune şi să-l determine spre dialog. Astfel, la întrebările participanţilor, legate de relaţia carte-ecranizare, literatura fantasy, probleme didactice a găsit răspunsuri constructive, aplicate, spre încântarea publicului, format cu precădere din scriitori, dascăli ai generaţiei de aur, reprezentanţi ASTRA, iubitori de literatură şi tineri lectori/ condeieri ai Năsăudului.

Sperăm din toată inima ca într-un timp fast să ne fie invitată la Palatul Copiilor Bistriţa într-un dialog tonic, să explorăm împreună vastul şi fermecătorul labirint al lecturii.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro