Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  74 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



MAIERU: Torenții afluenți râului Someș vor fi îndiguiți!

12/11/2012 11:35:48 Iulia STUPINEAN  
Începând de anul viitor, torenții afluenți Râului Someș, aflați pe teritoriul administrativ al comunei Maieru din județul Bistrița – Năsăud vor fi îndiguiți! Lucrarea în valoarea de 1,5 milioane de euro se derulează printr-un program european axat pe modernizarea infrastructurii de prevenire și protecție împotriva inundațiilor.

Comuna Maieru este situată de-a lungul râului Someș, la altitudine de 470 de metri, în partea de Nord a județului Bistrița – Năsăud, fiind constituită din două sate: Anieș și Maieru.

Aceasta se înscrie cu mândrie în rândul comunelor care au reușit să obțină finanțare pe un proiect înscris pe Submăsura 125 c privind realizarea unor lucrări de refacere și modernizare a infrastructurii de prevenire și protecție împotriva inundațiilor. La acest capitol, Maieru s-a clasat pe locul 4 pe țară din punct de vedere al punctajului obținut, contractul fiind semnat în luna iunie a acestui an.

Potrivit reprezentanților Primăriei Maieru, investiția în valoare de 1,5 milioane de euro se află în prezent la faza de achiziție publică. Lucrările vor începe în vara lui 2013 și vor viza îndiguirea torenților afluenți Râului Someș aflați în administrarea comunei, termenul de finalizare fiind de 24 de luni de la semnarea contractului.

La nivelul întregii țări, fondurile nerambursabile disponibile pe Submăsura 125 c au fost de 62,5 milioane de euro. Din această sumă, 20% reprezintă contribuția Guvernului României de la bugetul de stat iar 80% contribuția Uniunii Europene. Fondurile au putut fi solicitate de atât de administrațiile publice locale din mediul rural cât si de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, pentru investiții eligibile precum: refacerea sistemului de diguri, a albiilor pâraielor, a bazinelor de acumulare sau a structurilor de oprire a scurgerilor de apă.

De asemenea, au putut primi finanțare și investițiile în rețeaua de canalizare, consolidarea terenurilor cu risc de alunecări de teren, lucrările de desecare pentru eliminarea excesului de apă survenit în urma inundațiilor dar și lucrările de corectare a torenților.

3616 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro